Kerstuitzending NPO Radio 4 live vanuit De Nieuwe Poort in Rotterdam


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Kerstuitzending NPO Radio 4 live vanuit De Nieuwe Poort in Rotterdam

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1885 Reageer
   NPO Radio 4
   Gast

   Persbericht

   Kerstuitzending NPO Radio 4 live vanuit De Nieuwe Poort in Rotterdam
   Het thema van de NPO Radio 4-kerstuitzending van dit jaar is ‘hoop’. Op vrijdag 23 december presenteren Margriet Vroomans (KRO-NCRV) en Ab Nieuwdorp (AVROTROS) van 08.00 tot 12.00 uur een vier uur durende live-uitzending. De klassieke zender strijkt daarvoor neer in De Nieuwe Poort in Rotterdam.

   Tijdens de uitzending komt onder anderen de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, aan het woord. Ook de ‘Zuidas-dominee’ Ruben van Zwieten schuift aan: hij is de initiatiefnemer van De Nieuwe Poort, het huis voor ontmoeting en inspiratie in Het Groot Handelsgebouw in het hart van Rotterdam.

   Marwil Straat, zendermanager NPO Radio 4: “We leven in roerige tijden en veel mensen maken zich zorgen over de toekomst. Het is nu belangrijker dan ooit om de hoop niet te verliezen: hoop op een betere wereld, hoop op liefde, hoop op een zinvol bestaan. In onze speciale kerstuitzending spreken we met mensen die hoopvol uitkijken naar wat het nieuwe jaar zal brengen: vluchtelingen die na geweld en oorlog in Nederland een nieuw leven beginnen, een aalmoezenier van de marine. Hester Knibbe, stadsdichter van Rotterdam, draagt een gedicht voor over hoop. En natuurlijk is er prachtige hoopvolle muziek van onder anderen trompettist André Heuvelman en zijn Masters of Play. Ook studenten van Hogeschool voor de Kunsten Codarts treden op. Onder hen zijn een aantal musici die gevlucht zijn uit Syrië. Daarnaast zorgt een kwartet uit het Groot Omroepkoor voor de kerstcarols.”

   Tijdens de uitzending kunnen NPO Radio 4-luisteraars in de radiostudio in De Nieuwe Poort genieten van een feestelijk kerstontbijt.

   De NPO Radio 4-kerstuitzending Hoop! – vrijdag 23 december van 08.00 tot 12.00 uur op NPO Radio 4 en via de livestream op http://www.nporadio4.nl

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Kerstuitzending NPO Radio 4 live vanuit De Nieuwe Poort in Rotterdam
Je informatie: