Jongerenopera ParadiseHell


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Jongerenopera ParadiseHell

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 7 jaren, 8 maanden geleden door Muziektheater Transparant.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1432 Reageer
   Muziektheater Transparant
   Gast

   ParadiseHell

   De jaarlijkse jongerenopera van Muziektheater Transparant brengt in augustus 2016 voor de eerste keer klassiek en niet-klassiek geschoolde muzikanten samen. In ParadiseHell, creëren een twintigtal jongeren tussen vijftien en vijfentwintig jaar een muziektheatervoorstelling onder leiding van een internationaal team uitstekende muzikanten en theatermakers. De voorstelling staat in het teken van het grote herdenkingsproject rond de vijfhonderdste verjaardag van de dood van de Nederlandse renaissanceschilder Jeroen Bosch (1450-1516). De raadselachtigheid in zijn werk die ontstaat door zijn vernieuwende beeldtaal vol monsterlijke figuren en fantastische taferelen, inspireert de makers in een onderzoek naar onze (dubbele) moraal en de morele verlegenheid waarin we gevangen zitten. Op het kruispunt van uiteenlopende stijlen zoals pop, 15de-eeuwse gezangen, hedendaags klassiek en improvisatie wordt een nieuwe muzikale taal ontworpen met de inzet van ieders talent. Zangeres en violiste Liesa Van der Aa en Michael Rauter, cellist, componist en artistiek leider van het Solistenensemble Kaleidoskop uit Berlijn, begeleiden ParadiseHell muzikaal. Ze werken samen met Bianca van der Schoot en Suzan Boogaerdt, de artistieke leiders van het Ro Theater. Zij behoren tot meest spraakmakende theatermakers van Nederland en maken furore met sterk beeldende voorstellingen. ParadiseHell is een TRANSLAB-voorstelling.
   Muzikale leiding Michael Rauter en Liesa Van der Aa
   Regie Bianca van der Schoot en Suzan Boogaerdt
   Een productie van Muziektheater Transparant in coproductie met Theaterfestival Boulevard, Jheronimus Bosch 500, deSingel en Koninklijk Conservatorium Antwerpen.
   http://www.transparant.be/nl/producties/paradisehell
   PREVIEW: https://www.youtube.com/watch?v=E7yZ1oqra4E
   http://www.festivalboulevard.nl
   http://www.festivalboulevard.nl/nl/programma/id-567/(paradise)hell/
   https://desingel.be/nl/programma/muziek/jongerenopera-muziektheater-transparant-paradisehell-liesa-van-der-aa-michael-rauter-bianca-van-der-schoot-suzan-boogaerdt

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Jongerenopera ParadiseHell
Je informatie: