Hoornist Rob van de Laar ontvangt Nederlandse Muziekprijs


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Hoornist Rob van de Laar ontvangt Nederlandse Muziekprijs

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1842 Reageer
   opusklassiek
   Sleutelbeheerder

   De Nederlandse Muziekprijs voor hoornist Rob van de Laar
   ========================================================
   Op woensdag 4 januari 2017 ontvangt hoornist Rob van de Laar in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht de Nederlandse Muziekprijs. Dat zal gebeuren uit handen van Marjan Hammersma, secretaris-generaal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De prijs wordt uitgereikt tijdens het nieuwjaarsconcert van philharmonie zuidnederland in de Papyruszaal. Tevens komt eind deze week al de digitale versie uitvan Rob’s debuut op Challenge Classics, de CD Heartfelt – Romantic works for horn. In januari komt het album ook fysiek uit.

   Rob van de Laar (1987) sloot in 2009 zijn studie af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Herman Jeurissen. Rob vervolgde zijn studie bij Wolfgang Vladar aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wenen. Van 2008 tot 2013 maakte hij deel uit van het Residentie Orkest en hij vervolgde zijn loopbaan bij het Gelders Orkest. Vanaf juni 2016 is hij solo hoornist van het Mozarteumorchester Salzburg. Als solo hoornist remplaceert hij bij verschillende orkesten en ensembles. Als solist speelde hij onder meer met het Brabants Orkest, de philharmonie zuidnederland, Het Gelders Orkest en de Anhaltische Philharmonie Dessau. Rob heeft een grote voorliefde voor de kamermuziek en speelde op diverse nationale en internationale festivals.

   Uit het commissierapport van de adviescommissie Nederlandse Muziekprijs:
   “De commissie was al bij zijn auditie onder de indruk van het vakmanschap van zijn spel en de vanzelfsprekendheid waarmee hij lange, lyrische en vloeiende lijnen realiseert. Het is dan ook duidelijk voor haar dat deze kenmerken sinds zijn auditie verder zijn ontwikkeld. (…) De (soms onderbelichte) mogelijkheden van de hoorn worden door hem -in verrassende programmacombinaties – onderzocht en voor het voetlicht gebracht.”

   De Nederlandse Muziekprijs bestaat dit seizoen 35 jaar en Rob van de Laar is de 30ste musicus die de prijs ontvangt. Eerder dit jaar won pianist Hannes Minnaar eveneens de prijs en velen gingen Hannes en Rob voor.

   Het album Heartfelt is een debuut om van te dromen, met een team van topmusici om Rob heen. Mathieu van Bellen op viool, Thomas Beijer op piano en Karin Strobos neemt het vocale deel voor haar rekening in het prachtige stuk van Schubert: Auf der Strom, D. 943.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Hoornist Rob van de Laar ontvangt Nederlandse Muziekprijs
Je informatie: