Holland Baroque & Leszek Mozdzer


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Holland Baroque & Leszek Mozdzer

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #2626 Reageer
   Holland Baroque
   Gast

   Persbericht, 31 januari 2017

   Holland Baroque & Leszek Mozdzer

   Van 11 t/m 17 februari 2017 spelen Holland Baroque en jazzpianist Leszek Mozdzer op verschillende plaatsen in Nederland. Hiermee heeft Holland Baroque een primeur: de Poolse pianist kwam nooit eerder naar Nederland. Voor dit project gaf het ensemble een carte blanche aan de internationaal geroemde pianist die bekend staat om zijn lichte, poëtische jazz.

   Over Leszek Mozdzer
   Een buitengewone pianist, componist en producer: Leszek Mozdzer wordt wereldwijd gezien als een van de grootste Poolse jazzartiesten van afgelopen decennium. Na een uitgebreide en afgeronde klassieke scholing raakte hij op zijn 18e, volgens hemzelf vrij laat, geïnteresseerd in jazz. Hij werd voorgesteld aan klarinettist Emil Kowalski die hem bij een repetitie van de band Milosc naar binnen loodste. Een jaar later won hij de International Junior Jazz Competition in Krakau. Sinds dat moment is hij elk jaar verkozen tot Best Jazz Pianist volgens het Poolse Jazz Forum.

   Mozdzer speelde afgelopen jaren samen met internatiaal geroemde artiesten als David Friesen, Pat Metheny, Arthur Blythe, Buster Williams, Billy Harper, Joe Lovano, David Liebman, Charles Fox, Lester Bowie, Marcus Miller, John Scofield en vele anderen. Sins 2011 is Leszek Mozdzer artistiek leider van muziekfestival Enter Music Festival, jaarlijks gehouden in Poznan.

   Leszek nam meer dan 100 albums op, waarvan velen onder zijn naam platina bereikten. Daarnaast verdiende hij zijn sporen in de theater en filmwereld, waar hij voor componeerde en arrangeerde. Voor dit project met Holland Baroque gaf het ensemble hem carte blanche: vrij spel voor zijn dichterlijke jazz.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Holland Baroque & Leszek Mozdzer
Je informatie: