Holland Baroque en Eric Vloeimans winnen Edison Klassiek Publieksprijs 2017


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Holland Baroque en Eric Vloeimans winnen Edison Klassiek Publieksprijs 2017

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  opusklassiek 1 jaar, 7 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #3624 Reactie

  opusklassiek
  Sleutelbeheerder

  PERSBERICHT

  Holland Baroque en Eric Vloeimans winnen Edison Klassiek Publieksprijs 2017

  De cd ‘Carrousel’ heeft de Edison Klassiek Publieksprijs 2017 gewonnen. De Edison werd op zondag 19 november tijdens de live-uitzending van Podium Witteman uitgereikt aan Holland Baroque en Eric Vloeimans in De Hallen in Amsterdam.

  De Edison is de oudste en meest gerenommeerde muziekprijs in Nederland. De nominaties werden bepaald door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury onder voorzitterschap van Mischa Spel, muziekredacteur en recensent bij de NRC. Vervolgens was het aan het publiek om te kiezen wie de Edison Publieksprijs zou winnen.

  Eric Vloeimans en Holland Baroque waren zeer vereerd dat de jury de cd ‘Carrousel’ had genomineerd. De massale steun van het publiek en de prachtige prijs die daar het gevolg van is, verheugt ons enorm.

  Judith en Tineke Steenbrink, Artistiek Team van Holland Baroque:
  “Tijdens de cd-opnames werden we overdonderd door de antieke schoonheid van de cornetto die zo wondermooi mengt met de Vloeimans sound. We ontdekten hoe vanzelfsprekend het klinkt om in een Bachkoraal barokke strijkers met celesta te laten versmelten. Stukje bij beetje is ons duidelijk geworden dat muren tussen genres er niet toe doen als je eroverheen durft te kijken.”

Reageer op: Holland Baroque en Eric Vloeimans winnen Edison Klassiek Publieksprijs 2017
Mijn informatie: