Het Storioni Trio brengt juweeltjes uit de kamermuziek


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Het Storioni Trio brengt juweeltjes uit de kamermuziek

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #2004 Reageer
   Yvonne van Egmond
   Gast

   Het Storioni Trio brengt juweeltjes uit de kamermuziek
   Klassiek nieuwjaarsconcert in de Kapel van Saint Louis

   Op vrijdag 13 januari 2017 om 20.15 uur luidt Cultuur Oudenbosch graag samen met u het nieuwe jaar in met een concert van het Storioni Trio. Zij nemen u mee op een muzikale ontdekkingsreis langs bijzondere juweeltjes uit de kamermuziek. Na het concert ontmoet u de musici en brengen we bij Brasserie Tivoli een toost uit op het nieuwe jaar.

   De beroemde achttiende-eeuwse vioolbouwer Lorenzo Storioni zou er apetrots op zijn geweest: een trio dat zich naar hem heeft vernoemd. Zeker als het drietal ook nog eens wereldwijd aanzien geniet, bejubeld wordt om de prachtige cd-opnamen en samenspeelt met internationale topmusici. Want dat is wat de broers Wouter (viool) en Marc Vossen (cello) en pianist Bart van de Roer sinds 1995 hebben bereikt.

   Het Storioni Trio is ongeveer vergroeid met Beethoven. In Zwitserland en Nederland speelden ze met groot succes al zijn muziek voor pianotrio. “Een hecht, geanimeerd ensemble in klank en interpretatieve intentie”, merkte Gramophone op. “Beethovens Trio’s zijn voor ons de basis. Ze zijn zo goed. Je kunt er je hele leven mee bezig zijn en toch weer elke keer weer nieuwe dingen ontdekken.”, aldus het Storioni Trio.

   Het programma opent met de energieke klanken van Beethovens trio opus 11, ook wel bekend als het ‘Gassenhauer Trio’. Het stuk dankt zijn bijnaam aan een in Beethovens tijd populair operadeuntje, waarop de componist ongebreideld varieert. Beethovens opzet slaagde, want met dit stuk brak hij definitief door bij het grote publiek. Daarnaast heeft ook Schuberts Sonatensatz, Brahms en een werk van de Schotse componiste Genevieve Murphy, waarin zij beeldende kunst en muziek verbindt, een plaats in het programma.

   Geniet u vooraf bij Brasserie Tivoli van een concertdiner dan is er voor u tevens een plaats op de voorste rijen van het concert gereserveerd. Informatie en reserveringen via 0165-726996, info@brasserietivoli.nl of http://www.brasserietivoli.nl.

   U kunt uw concertkaarten online bestellen of aanschaffen bij de bekende verkooppunten ’t Koepelke op de Markt 36, Villa Viva Sam Sam aan de Polderstraat 2a en Flesjewijnshop aan de Polderstraat 1 in Oudenbosch. Voor alle informatie kijkt u op de website: http://www.cultuuroudenbosch.nl

   Concert: Storioni Trio
   Datum: 13 januari 2017
   Aanvang: 20.15 uur, de kapel gaat 30 minuten voor aanvang open.
   Prijs: € 32,50 inclusief consumptie, jongeren t/m 18 jaar € 17,50
   Locatie: Kapel van Saint Louis, Saint Louisplein 50, 4731 PK Oudenbosch

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Het Storioni Trio brengt juweeltjes uit de kamermuziek
Je informatie: