Het Grachtenfestival ook voor mensen met fysieke handicap


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Het Grachtenfestival ook voor mensen met fysieke handicap

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1335 Reageer
   Grachtenfestival
   Gast

   PERSBERICHT
   Grachtenfestival en Stichting Onbeperkt Genieten slaan handen ineen
   Het Grachtenfestival en Stichting Onbeperkt Genieten bieden mensen met een (onzichtbare) fysieke handicap of chronische ziekte de mogelijkheid onbezorgd te genieten van drie voorstellingen tijdens het komende Grachtenfestival. De twee organisaties hopen zo dat een beperking of ziekte geen dilemma is toch van kunst en cultuur te kunnen genieten. De samenwerking betreft een pilot.

   Alexandra Flood speelt Violetta in ‘Traviata remixed’, een van de concerten die kan worden bezocht met Onbeperkt Genieten.
   Foto: Ronald Knapp.
   Bezoekers met een fysieke handicap of chronische ziekte kunnen op zondag 14 augustus genieten van het Ardemus Quartet in De Hollandsche Manege om vervolgens ‘Traviata remixed’ te bezoeken in de Zuiveringshal West in de Westergasfabriek. Kaarten voor deze dag zijn verkrijgbaar via http://www.grachtenfestival.nl/ogzondag. Op dinsdag 16 augustus staat het Lip Stick Duo in de Kromhouthal in Amsterdam Noord en wederom ‘Traviata remixed’, kaarten voor deze middag zijn verkrijgbaar via http://www.grachtenfestival.nl/ogdinsdag. Bezoekers kopen zelf hun kaarten tegen regulier tarief, maar worden ondersteund in vervoer van en naar de locaties.
   Stichting Onbeperkt Genieten organiseert culturele uitstapjes voor mensen met een (onzichtbare) fysieke beperking of chronische ziekte. Vanuit de waarden verwondering, kracht, bevlogenheid, verbinding en respect willen wij nieuwe randvoorwaarden creëren om iedereen de mogelijkheid te bieden om concerten, festivals, theatervoorstellingen en musea te bezoeken
   De doelstelling van Onbeperkt Genieten sluit naadloos aan bij die van het Grachtenfestival in Amsterdam, dat klassieke muziek voor iedereen van 0 – 100 jaar toegankelijk wil maken. Door samen met Onbeperkt Genieten te zorgen dat een aantal drempels letterlijk en figuurlijk wordt weggenomen, kan ook de groep chronisch zieke en fysiek beperkte mensen onbezorgd genieten van concerten die het Grachtenfestival organiseert.
   Stichting Onbeperkt Genieten
   De missie van Stichting Onbeperkt Genieten is het creëren van nieuwe randvoorwaarden om meer mensen in de maatschappij de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan activiteiten in de kunst- en cultuursector. De stichting richt zich op (jonge) mensen die in hun dagelijks leven tegen grenzen aanlopen door bijvoorbeeld een chronische ziekte of fysieke beperking. Daarnaast zet de stichting zich in voor meer bewustwording bij de culturele instellingen en andere organiserende partijen in de culturele sector van Nederland ten aanzien van toegankelijkheid.
   Grachtenfestival
   Het Grachtenfestival is hét podium voor jonge musici van over de hele wereld. Tijdens dit grootste klassiekemuziekfestival van Nederland trakteren zij jong en oud op unieke concerten. Tien dagen wervelend klassiek door heel Amsterdam.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Het Grachtenfestival ook voor mensen met fysieke handicap
Je informatie: