Gianandrea Noseda vervangt Mariss Jansons bij het Concertgebouworkest


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Gianandrea Noseda vervangt Mariss Jansons bij het Concertgebouworkest

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #4870 Reageer
   Koninklijk Concertgebouworkest
   Gast

   GIANANDREA NOSEDA LEIDT BRITTENS WAR REQUIEM BIJ KONINKLIJK CONCERTGEBOUWORKEST

   Debuterende Italiaanse dirigent vervangt Mariss Jansons

   Op donderdag 11, vrijdag 12 en zondag 14 oktober voert het Koninklijk Concertgebouworkest Benjamin Brittens War Requiem uit. Conductor emeritus Mariss Jansons, die het werk oorspronkelijk zou dirigeren, heeft om gezondheidsredenen helaas af moeten zeggen. Het orkest is heel dankbaar dat Gianandrea Noseda op korte termijn bereid is gevonden het programma over te nemen.
   Maestro Noseda debuteert bij het Concertgtebouworkest met een werk dat hij al vaak en zeer succesvol heeft uitgevoerd met het London Symphony Orchestra, en waarvan zijn cd-opname veel lof oogstte. Noseda heeft al sinds 1996 regelmatig in Het Concertgebouw gestaan, vorige maand nog met het European Union Youth Orchestra.

   Het Concertgebouworkest wordt vocaal bijgestaan door het Groot Omroepkoor, het Vlaams Radio Koor, het Nationaal Kinderkoor en drie vermaarde solisten: de sopraan Elena Stikhina, de tenor Mark Padmore en de bariton Michael Volle.

   live-uitzending
   Het concert van 14 oktober wordt live uitgezonden door AVROTROS via NPO Radio 4.

   Gianandrea Noseda
   Gianandrea Noseda is chef-dirigent van het National Symphony Orchestra in Londen sinds het seizoen 2017/18. Daarnaast is hij eerste gastdirigent van het London Symphony Orchestra en het Israëlisch Filharmonisch Orkest. Voorheen stond hij aan het hoofd van het BBC Philharmonic Orchestra (2002-2011) en het Teatro Regio Torino (2007-2018). De Milanese dirigent leidde opera’s bij de Scala in Milaan, het Royal Opera House in Londen en het Opernhaus Zürich. Noseda’s hechte band met de Metropolitan Opera in New York gaat terug tot 2002; zijn veelgeprezen interpretatie van Borodins Prins Igor uit 2013/14 verscheen op dvd bij Deutsche Grammophon. Orkesten als de Berliner en de Wiener Philharmoniker, The Cleveland Orchestra, de New York Philharmonic, het NHK Symphony Orchestra, het Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia en de Wiener Symphoniker engageerden de dirigent. In 2015 benoemde Musical America hem tot Conductor of the Year. Dezelfde titel werd hem het jaar daarop toegekend bij de International Opera Awards.

  • #4871 Reageer
   J. Froberger
   Gast

   O ja, hij was ook nog 4 jaar vaste gast bij het Rotterdams Philharmonisch…(1999-2003)
   Werkte mee aan diverse cd’s aldaar..

Weergave van 1 reactie thread
Reageer op: Gianandrea Noseda vervangt Mariss Jansons bij het Concertgebouworkest
Je informatie: