Geelvinck Pianola Museum met het laatste nieuws


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Geelvinck Pianola Museum met het laatste nieuws

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #3833 Reageer
   Geelvinck Pianola Museum
   Gast

   Aan alle vrienden en sympathisanten van het Geelvinck Pianola Museum.
   Gisteravond 20 januari een uitverkocht jazzconcert, ondanks het feit, dat door alle drukte rond de publieksactie voor het museum veel andere projecten even ‘on hold’ staan, net als overigens de verkoopplannen van Afd. Vastgoed van de Gemeente Amsterdam!
   Dat voorlopige uitstel van executie hebben we in ieder geval al bereikt, mede dankzij al degenen die onze petitie inmiddels hebben getekend: het zijn er al meer dan 8.800!!!!! Heel veel dank daarvoor!

   https://www.parool.nl/amsterdam/verkoop-pand-pianola-museum-voorlopig-on-hold~a4559370/

   Wij werken dag en nacht om in de politiek en de media aandacht te krijgen voor de bijzondere collectie van het Pianola Museum en voor de penibele situatie waarin het museum dreigt te raken, als het pand aan de Westerstraat verkocht zou worden aan een hoogste bieder.
   Zondag 21 januari zijn we live te gast in Podium Witteman, met heel veel dank aan Mike Boddé en Floris Kortie. Er is afgelopen maandag een special opgenomen in het museum, een Podium Witteman Extra voor NPO Cultura, die vanaf morgen ook te zien zal.

   Max Lakeman van de Nederlandse Pianola Sociëteit stelt morgen voor de live uitzending zijn prachtige Mason & Hamlin Ampico B vleugel uit 1932 ter beschikking, één van de topstukken uit zijn collectie. Daarop zal niemand minder dan Serge Rachmaninoff zijn eigen werk ten gehore brengen!
   Kijkt en luistert allen!
   Dit laat zien waarom het bewaren van muziekrollen en afspeel-instrumenten belangrijk is, omdat het hier gaat om de eerste volwaardige vorm van reproductie van pianomuziek en aan iedereen die daarvoor openstaat een indrukwekkend beeld geeft van de uitvoeringspraktijk van 100 jaar geleden.
   Paul Witteman zal, op een Aeolian 65-toons voorzet pianola uit 1900 van ons museum, Mike’s speciaal voor deze gelegenheid geschreven ‘Ode aan de Pianola’ begeleiden. Dit wordt heel spannend, want ook pianola spelen vergt wel enige oefening.
   We hopen dat door deze uitzending en alle andere media aandacht in kranten en op radio en tv, nog meer mensen en instellingen onze petitie willen tekenen en ons willen ondersteunen d.m.v. het sturen van een raadsadres aan de Gemeenteraad van Amsterdam.
   Aanstaande woensdag 24 januari wordt onze ‘casus’ besproken in de gemeenteraad, en wordt ook en vooral gekeken naar draagvlak; om dat aan te tonen zijn raadsadressen van groot belang! (Een raadsadres is een brief aan de Gemeenteraad).

   https://petities.nl/petitions/pianola-museum-moet-blijven?locale=nl

   Speciale dank aan de Nederlandse Pianola Vereniging, het Multatuli Museum, het Theo Thijssen Museum, CIM CIM (het internationaal overkoepelend orgaan van Muziek Instrumenten Musea) en alle anderen, die al een brief aan de raad hebben geschreven. Op de petitie site staat bij ‘NIEUWS’ de link voor het schrijven van een raadsadres.
   Hier zijn de tot zover al ontvangen raadsadressen te lezen: https://amsterdam.raadsinformatie.nl/document/6093080/1/09012f97822b0f%2054
   Tientallen enthousiaste vrijwilligers flyeren en bellen zich suf en er zijn heel veel mensen voor ons bezig op facebook en twitter.
   Ook uit de muziekwereld, leden van het Concertgebouw Orkest, Het Nationaal Ballet, De Nederlandse Opera, en van vele andere grote en kleine collega musea komen steunbetuigingen, en achter de schermen zijn juristen, politici en artiesten heel hard voor ons aan het werk. Ongelofelijk fijn!!
   De steun die we vanuit de hele wereld ontvangen is overweldigend en hartverwarmend!
   Heel veel dank aan iedereen, maar we zijn er nog lang niet. De verantwoordelijke politici van B&W willen het liefst de verantwoordelijkheid van zich afschuiven, en dat willen ze graag blijven doen tenzij ze geen andere keus hebben. Zonder al jullie inzet stond het pand zeker al lang te koop!

   Uw steunbetuiging kan ertoe bijdragen, dat de gemeente ook zal gaan meewegen wat hier verloren zal gaan. Hopelijk komt men tot bezinning voor het te laat is. Wij zullen vanzelfsprekend niet gauw opgeven en weten ons gelukkig daarbij gesteund door heel veel mensen en instellingen!

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Geelvinck Pianola Museum met het laatste nieuws
Je informatie: