Filmavond Manon Lescaut


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Filmavond Manon Lescaut

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1538 Reageer
   Paul Korenhof
   Gast

   woensdag 5 oktober 2016, 19.00 uur

   Puccini’s eerste ‘grote’ opera, een paradepaardje voor sopranen en tenoren, is slechts sporadisch in Amsterdam te zien geweest. Internationaal trok het werk meer belangstelling en aan de Met behoort het zelfs tot het standaardrepertoire, maar helaas werd Manon Lescaut internationaal nooit een ’televisiefavoriet’. Afgezien van een enkel fragment missen wij daardoor beeldmateriaal van grote vertolkers uit de jaren vijftig en zestig. De eerste opname uit de Met, met Renata Scotto en Plácido Domingo, bleek echter een schot in de roos en uit dezelfde periode dateerden opnamen uit de Scala (met Sylvia Sass en Domingo), Covent Garden (met Kiri Te Kanawa en Domingo) en de Opera van Turijn (met Maria Chiara en Nicola Martinucci). Latere uitvoeringen hadden onder meer Maria Guleghina, Karita Mattila en Kristina Opolais in de titelrol net José Cura, Marcello Giordani en Roberto Alagne als Des Grieux, terwijl de nieuwste opname ons Kristina Opolais toont tegenover de Des Grieux van Jonas Kaufmann. Genoeg materiaal om een boeiende keuze uit te maken.

   Samenstelling en toelichting: Paul Korenhof
   Plaats: Filmzaal van het Stadhuis, Amsterdam
   Aanvang: 19.00 uur (einde rond 22.15 uur)
   Toegang: € 12,– voor Vrienden van DNO (niet-leden € 17,50) inclusief pauzedrankje
   Ingang: in de binnenstraat achter Het Muziektheater
   Aanmelding indien mogelijk bij het secretariaat 020-5518282 of operavrienden@operaballet.nl i.v.m. schatting aantal aanwezigen en voor bereikbaarheid bij onvoorziene omstandigheden.

   Voor informatie en nieuwsberichten omtrent komende filmavonden kunt u zich opgeven voor de mailinglist door het zenden van een e-mail naar opera.mundi@xs4all.nl

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Filmavond Manon Lescaut
Je informatie: