EXTRA GELD VOOR FONDS PODIUMKUNSTEN


Recent verschenen Forums Nieuwsforum EXTRA GELD VOOR FONDS PODIUMKUNSTEN

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Fonds Podiumkunsten 2 weken, 4 dagen geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #1515 Reactie

  Fonds Podiumkunsten

  EXTRA GELD VOOR FONDS PODIUMKUNSTEN

  Vandaag is bekend geworden dat het kabinet extra geld vrijmaakt voor het Fonds Podiumkunsten. De middelen zijn bedoeld om een deel van de aanvragen voor een meerjarige subsidie voor 2017-2020 alsnog te kunnen honoreren.

  Allereerst is geld beschikbaar voor festivals die een positief advies hebben gekregen voor 2017-2020, maar die niet gehonoreerd konden worden vanwege het beperkte budget (de zogenaamde B-lijst). Ook Musica Sacra, dat oorspronkelijk maar een deel van het geadviseerde bedrag heeft gekregen, krijgt daardoor alsnog het volledige geadviseerde bedrag.

  Verder stelt het kabinet geld beschikbaar voor de discipline muziektheater, waar relatief de meeste aanvragen met een positief advies moesten worden afgewezen. Holland Opera kan daardoor alsnog het volledig geadviseerde bedrag tegemoet zien. Verder kunnen met het beschikbare bedrag de muziektheateraanvragen van Opera2day en Orkater alsnog worden toegekend. Er is geen geld om een bijdrage talentontwikkeling te verstrekken.

  Tevens worden middelen vrijgemaakt om een impuls te geven aan de talentontwikkeling in de regio’s. Voor de besteding van deze middelen zal een aparte weg gevolgd worden; er is daarbij geen sprake van honorering van reeds ingediende aanvragen. Het Fonds zal op korte termijn meer bekendmaken over de wijze waarop deze middelen bestemd zullen worden.

  DE B-LIJST FESTIVALS Musica Sacra
  Noorderslag
  Nederlands Theater Festival
  Festival Circolo
  schrit_tmacher
  Cultura Nova
  Gaudeamus Muziekweek
  Flamenco Biënnale
  Holland Dance Festival
  Internationale Koorbiënnale
  Amsterdamse Cello Biennale
  Amsterdams Kleinkunst Festival
  Festival Cement
  Deventer op Stelten
  Into the Great Wide Open
  Jonge Harten Festival
  Motel Mozaïque
  Internationaal Vocalisten Concours
  Cross-linx Festival
  Rotterdam Circusstad
  Dutch Harp Festival
  Welcome to the Village
  Amersfoort Jazz

Reageer op: EXTRA GELD VOOR FONDS PODIUMKUNSTEN
Mijn informatie: