Extra concert Babylon Quartet in Koninklijke Wachtkamer


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Extra concert Babylon Quartet in Koninklijke Wachtkamer

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 8 jaren geleden door Grachtenfestival.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1228 Reageer
   Grachtenfestival
   Gast

   Extra concert Babylon Quartet in Koninklijke Wachtkamer

   Wegens overweldigende belangstelling komt er een tweede concert van het Babylon Quartet in de Koninklijke Wachtkamer op station Amsterdam Centraal. Het tweede concert vindt plaats op zaterdag 13 augustus om 13:30 uur. Kaarten voor dit voor concert zijn vanaf donderdag 23 juni, 11:00 uur te koop via de website van het Grachtenfestival.

   Het interieur van de Koninklijke Wachtkamer op station Amsterdam Centraal . Foto: Martin Kers.
   Het Babylon Quartet speelt in Koninklijke contreien, op een plek waar al eeuwenlang tijd en afstanden worden overbrugd. Ondanks de vier verschillende nationaliteiten in het Babylon Quartet is er juist een enorme verbondenheid tussen de musici. In de diverse achtergronden ziet het kwartet juist een sterk artistiek gegeven. Centraal in het concert staat het ’Tweede strijkkwartet opus 51’ van Johannes Brahms. De componist schreef slechts drie strijkkwartetten, hij vond het componeren voor dit genre een enorme uitdaging en in combinatie met een perfectionistische aard ging zijn eerste kwartet pas in 1873 in première, Brahms was toen al veertig. Maar het is kamermuziek van de hoogste plank, met de onmiskenbare weldadige en betoverende klanken waar Brahms bekend om staat.
   Het concert van het Babylon Quartet duurt een uur. Kaarten kosten €14 per persoon en zijn te koop via de vernieuwde website van het Grachtenfestival.
   Na het concert kunnen bezoekers een rondleiding krijgen door de Koninklijke Wachtkamer. Deze rondleiding wordt gegeven door een gespecialiseerde gids, en wordt georganiseerd in samenwerking met cultureel evenementenbureau Artifex. De rondleiding duurt 45 minuten en begint direct na het concert. Kaarten kosten €12,50 per persoon en zijn te koop via http://www.grachtenfestival.nl.

   ________________________________________
   Noot voor de redactie:
   Het Grachtenfestival is het podium voor jonge musici van over de hele wereld. Tijdens dit grootste klassiekemuziekfestival van Nederland trakteren zij jong en oud op unieke concerten. Tien dagen wervelend klassiek door heel Amsterdam.

   Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, is beschermheer van het Grachtenfestival.

   Het Grachtenfestival 2016 vindt plaats van 12 t/m 21 augustus.

   http://www.grachtenfestival.nl

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Extra concert Babylon Quartet in Koninklijke Wachtkamer
Je informatie: