Eerste Familieconcert van nieuwe seizoen Koninklijk Concertgebouworkest


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Eerste Familieconcert van nieuwe seizoen Koninklijk Concertgebouworkest

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 7 jaren, 8 maanden geleden door Koninklijk Concertgebouworkest.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1514 Reageer
   Koninklijk Concertgebouworkest
   Gast

   ‘REIS DOOR DE NACHT’ MET MUZIEK UIT MAHLERS ZEVENDE SYMFONIE
   Eerste Familieconcert van nieuwe seizoen Koninklijk Concertgebouworkest

   Op zondag 2 oktober voert het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Joshua Weilerstein een Familieconcert uit voor kinderen vanaf ca. 6 jaar. In ‘Reis door de Nacht’ vertelt Jeroen Kramer aan de hand van drie delen uit Mahlers mysterieuze Zevende symfonie hoe Anna en Otto op bezoek gaan bij Meneer Mahler, die de nacht in klanken probeert te vangen. Kramer zal de musici bevragen en de luisteraars opmerkzaam maken op hetgeen er in de muziek verstopt zit. Joshua Weilerstein dirigeert.

   Dit Familieconcert is een interactieve ode aan de muziek en de verbeelding. Ter voorbereiding staat op de website van het orkest al een speciale app gereed die als een game is ontworpen. Jeugdige bezoekers kunnen telkens kiezen wat volgens hen het beste bij de muziek past. De uitkomsten kunnen ze desgewenst opsturen naar het orkest. De resultaten zullen op 2 oktober het verhaal mede bepalen.

   Voor de kinderen heeft dit concert een speciaal voorprogramma, dat 40 minuten voor aanvang begint. Zij maken er kennis met musici uit het orkest, die laten horen hoe je met je instrument kunt fantaseren en verhalen kunt vertellen. Vragen stellen mag.

   ‘Reis door de Nacht’ wordt op 2 oktober twee keer uitgevoerd, om 13.00 en om 15.30 uur.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Eerste Familieconcert van nieuwe seizoen Koninklijk Concertgebouworkest
Je informatie: