Dutch Harp Festival 2018


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Dutch Harp Festival 2018

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #4111 Reageer
   Tia Schutrups
   Gast

   P E R S B E R I C H T
   Utrecht, 7 maart 2018

   Dutch Harp Festival 2018
   Welcome to Planet Harp
   Music – Film – Visuals

   zaterdag 12 en zondag 13 mei
   TivoliVredenburg, Utrecht

   Op zaterdag 12 en zondag 13 mei (Hemelvaartsweekend) viert het Dutch Harp Festival (DHF) alweer zijn vijfde editie, met dit keer de beeldende kracht van de harp als thema. Samen met vooraanstaande licht- en projectiekunstenaars creëert het DHF een eigen visuele wereld voor de diverse ruimtes van TivoliVredenburg, waardoor bezoekers steeds een nieuw universum binnenstappen. In Welcome to Planet Harp komt de harp in alle maten, kleuren en soorten aan bod en in alle genres; met harpen en harpisten uit alle windstreken. Bespelers van wereldklasse strijken opnieuw neer in Utrecht, maar er zal ook een voltallig kinderharporkest te horen zijn. DHF-voorman en harpist Remy van Kesteren presenteert zijn volledig nieuwe XL-harp, de grootste ter wereld, met extra snaren, een grotere klankkast én een demppedaal – de omvangrijkste innovatie van de harp sinds 150 jaar.

   In de diverse ruimtes van TivoliVredenburg klinkt de harp in wereldmuziek, jazz en klassieke muziek, tijdens een clubnacht, met singer-songwriters, tijdens een workshop folkharp, als begeleiding bij filmmuziek en tijdens dans- en kinderconcerten.
   In samenwerking met de Nederlandse harpverenigingen vindt er een Open Harpdag plaats en ook worden er samenwerkingen gepresenteerd met onder andere Spinvis en
   Het Nationale Ballet. Het Dutch Harp Festival 2018 wordt afgesloten met de Grande Finale van de DHF World Harp Competition, waaraan drie finalisten zullen deelnemen.

   Welcome to Planet Harp
   De visuele kracht van de harp is een leidend thema tijdens het komende festival. Harpmuziek van dichtbij zien is nog zoveel indrukwekkender dan er alleen naar luisteren, en daarom wordt de beeldende kracht van de harp gevierd tijdens de komende jubileumeditie van het DHF. Licht- en projectiekunstenaars van het Blauwe Uur en EYE Filmmuseum voegen een extra dimensie toe aan de concerten en ook het omgekeerde gebeurt wanneer juist alle visuele zintuigen weggenomen worden. Het DHF creëert een eigen visuele wereld voor de diverse ruimtes van TivoliVredenburg. De bezoeker stapt telkens een nieuwe wereld binnen, een wereld waarin steeds een ander facet van de harp wordt belicht.

   DHF Highlights
   Remy van Kesteren * Spinvis * Edmar Castañeda * debuut van de Giant Harp
   Concerts in the Dark * Asko|Schönberg * Het Nationale Ballet * Club Night
   Karlheinz Stockhausen * The Best of Kraftwerk * Harpmarkt * De Notenkraker
   Maeve Gilchrist * Harp Yoga * Rozalie Hirs * Sandrine Chatron
   Philip Glass Koyaanisqatsi * Esther Swift * Groot Harp Ensemble * Nikolaz Cadoret
   Maarten Vos * Ctalents * Folkharplegende Alan Stivell

   http://www.harpfestival.nl

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Dutch Harp Festival 2018
Je informatie: