Dutch Harp Festival 2018


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Dutch Harp Festival 2018

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Dutch Harp Festival 1 jaar, 3 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #4397 Reactie

  Dutch Harp Festival

  P E R S B E R I C H T
  Utrecht, 23 april 2018

  Dutch Harp Festival 2018:
  DHF World Harp Competition

  zaterdag 12 & zondag 13 mei
  Grote Finale: zondag 13 mei, 17.30 uur
  TivoliVredenburg, Utrecht

  Op zondag 13 mei vindt de Grote Finale plaats van de DHF World Harp Competition.
  Eerder die dag en op zaterdag 12 mei presenteren acht halve finalisten hun eigen programma als onderdeel van het Dutch Harp Festival 2018. Deze kandidaten werden geselecteerd na voorronden eerder dit jaar in Hong Kong, Utrecht en New York, waaraan 34 jonge harpisten deelnamen. Uiteindelijk zullen drie kandidaten deelnemen aan de Grote Finale op 13 mei in een speciaal Gala Concert met onder andere topharpist en festivalaanvoerder Remy van Kesteren. De DHF World Harp Competition heeft dit jaar een revolutionaire stap gezet: niet de technische perfectie van de finalist is bepalend, maar de originaliteit en expressie die hij/zij laat zien in het door hem/haar zelf samengestelde en gepresenteerde programma!

  Kandidaten Halve Finale
  Alice Belugou, Frankrijk/Zwitserland – New Looks
  Abigail Kent, VS – The Feminine Musique
  Aimee Hang Yu Lam, Hong Kong/Verenigd Koninkrijk – Exploring the Wonders of the Harp
  Rosanna Moore, Verenigd Koninkrijk – Roll Up, Roll Up…
  Pia Salvia, België – Pia Salvia’s Journey
  Cesar Secundino, Mexico – Around the World in 47 Strings
  Uno Vesje, Noorwegen – Harpist-Harpwriter
  Oliver Wass, Verenigd Koninkrijk – Music and Dance

  This is the Real World
  Dit jaar introduceert het Dutch Harp Festival een nieuwe formule van de DHF World Harp Competition, waarin vrijheid van expressie het uitgangspunt is. Er is geen verplicht repertoire: kandidaten worden uitgenodigd een eigen, zo origineel mogelijk programma samen te stellen en te presenteren, met een verhaal dat de luisteraar raakt. Technische perfectie is daarbij van ondergeschikt belang aan originaliteit en expressie. Alle soorten harp en muziekgenres zijn welkom in dit concours! Zo zal er tijdens de Halve Finale onder meer jazz klinken, Latijns-Amerikaanse muziek en hedendaagse klassieke muziek, en ook zal er een singer-songwriter te horen zijn met eigen liedjes. De Halve Finale en Finale maken deel uit van het complete programma van het Dutch Harp Festival 2018, dat te vinden is op http://www.harpfestival.nl.

  http://www.harpfestival.nl

Reageer op: Dutch Harp Festival 2018
Mijn informatie: