DIMA SLOBODENIOUK EN PHILIPPE HERREWEGHE VALLEN IN BIJ CONCERTGEBOUWORKEST


Recent verschenen Forums Nieuwsforum DIMA SLOBODENIOUK EN PHILIPPE HERREWEGHE VALLEN IN BIJ CONCERTGEBOUWORKEST

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 5 jaren, 9 maanden geleden door Koninklijk Concertgebouworkest.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #4876 Reageer
   Koninklijk Concertgebouworkest
   Gast

   DIMA SLOBODENIOUK EN PHILIPPE HERREWEGHE VALLEN IN BIJ KONINKLIJK CONCERTGEBOUWORKEST
   Concerten in oktober en november

   De dirigenten Dima Slobodeniouk en Philippe Herreweghe zijn bereid gevonden de programma’s van het Koninklijk Concertgebouworkest in oktober en november 2018 ongewijzigd over te nemen. het betreft concerten in Amsterdam en op tournee die oorspronkelijk door Daniele Gatti zouden worden gedirigeerd.

   De Rus Dima Slobodeniouk, die in april 2019 voor het eerst het Concertgebouworkest zou dirigeren, debuteert hierdoor eerder dan verwacht: op 24, 25 en 28 oktober 2018 leidt hij het orkest in Het Concertgebouw en op 26 oktober in De Harmonie in Leeuwarden. Op het programma staan Don Juan en Tod und Verklärung van Richard Strauss, de Nederlandse première van Zemlinsky’s Lustspiel-Ouvertüre en Alban Bergs Sonate, op. 1 in de orkestratie van Theo Verbey.

   De Belgische dirigent Philippe Herreweghe is sinds 1994 met grote regelmaat te gast bij het Concertgebouworkest. Hij leidt het orkest op 1 en 2 november aanstaande in Beethovens Vierde pianoconcert met Yefim Bronfman als solist en Brahms’ Tweede symfonie. Laatstgenoemde werk klinkt ook op 3 november tijdens het eerste Essentials-concert van het seizoen.

   Met Slobodeniouk, Herreweghe en Bronfman gaat het orkest van 6 tot 13 november op tournee naar Polen, Litouwen, Letland, Estland, Finland, Zweden en Denemarken. Het is de laatste grote etappe van RCO meets Europe, de tournee naar alle lidstaten van de Europese Unie waarmee het Concertgebouworkest in augustus 2016 begon en die op 24 november 2018 wordt afgesloten in de Kroatische hoofdstad Zagreb.

   Dima Slobodeniouk
   De Russische dirigent Dima Slobodeniouk studeerde directie bij Atso Almila aan de Sibelius-Academie. Hij kreeg tevens begeleiding van Leif Segerstam, Jorma Panula, Ilja Moesin en Esa-Pekka Salonen. Inmiddels geldt hij als een van de beste dirigenten van zijn generatie. Sinds 2013 is Dima Slobodeniouk chef-dirigent van het Orquesta Sinfónica de Galicia; sinds 2016 vervult hij dezelfde functie bij het Symfonieorkest Lahti en is hij artistiek leider van het bijbehorende Sibelius Festival.
   Als gastdirigent gaf Dima Slobodeniouk leiding aan gezelschappen als het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het London Symphony Orchestra, het Radio Filharmonisch Orkest, het Gewandhausorchester en het Finse Avanti! Kamerorkest.

   Philippe Herreweghe
   Philippe Herreweghe is hoofddirigent van de Koninklijke Vlaamse Filharmonie en artistiek leider van Collegium Vocale Gent en het festival Collegium Vocale Crete Senesi in Italië. Ook is hij de oprichter van La Chapelle Royale en van het Orchestre des Champs Élysées, waarmee Herreweghe zich richt op het uitvoeren van muziek uit de (pre-)Romantiek op originele instrumenten. In Nederland is hij het bekendst om zijn authentieke vertolkingen van vocale barokmuziek. Zijn innovatieve aanpak leidde tot een uitnodiging van Nicolaus Harnoncourt en Gustav Leonardt om bij te dragen aan de opnamen van de verzamelde cantates van Bach. Philippe Herreweghe heeft een discografie van meer dan 100 albums opgebouwd.
   Als gastdirigent staat hij regelmatig voor belangrijke symfonieorkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, dat hij voor het laatst leidde in Bachs ‘Hohe Messe’ tijdens de Kerstmatinee van 2017.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: DIMA SLOBODENIOUK EN PHILIPPE HERREWEGHE VALLEN IN BIJ CONCERTGEBOUWORKEST
Je informatie: