Deuss Music tekent contract met Britse componiste Shirley J. Thompson


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Deuss Music tekent contract met Britse componiste Shirley J. Thompson

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #4116 Reageer
   Deuss Music
   Gast

   P e r s b e r i c h t
   =====================

   Deuss Music tekent contract met Britse componiste Shirley J. Thompson

   Muziekuitgever Deuss Music verwelkomt Britse componiste van Jamaicaanse afkomst Shirley J. Thompson in het uitgavefonds. Het werk van Thompson is geworteld in de klassieke traditie waarbij ze bewust de dialoog opzoekt met andere kunstvormen zoals dans, muziektheater, gesproken woord en film.

   Enkele hoogtepunten uit de carrière van Thompson zijn tot nu toe haar symfonie New Nation Rising, a 21th Century Symphony dat de duizend jaar lange geschiedenis van Londen beschrijft en viert. De symfonie werd uitgevoerd en opgenomen door het Royal Philharmonic Orchestra onder leiding van Thompson zelf. In 2015 opende haar opera Sacred Mountain: Incidents in the Life of Queen Nanny of the Maroons het eigentijdse opera festival Tête a Tête: The Opera Festival. Naast concertmuziek en opera, componeert Thompson ook voor moderne dans. Ze componeerde voor de Royal Ballet School en voor de wereldwijd bekende Rambert Dance Company. Haar meest uitgevoerde compositie voor cello en strijkorkest is geschreven voor het prijswinnende avondvullende PUSH van choreograaf Russel Maliphant die met Sylvie Guillem door 40 landen toerde.

   In 2016 maakte Thompson deel uit van een groep vrouwelijke componisten en wetenschappers, onder de naam Minerva om nieuw werk te creëren, met Judith Weir als mentor. In haar opera trilogie Heroines of Opera beschrijft ze de levens van belangrijke vrouwen uit de Jamaicaanse geschiedenis.

   Naast haar scheppende werk is de veelzijdige Thompson ook actief als dirigent van haar eigen ensemble en is ze initiatiefneemster van lezing-concerten die vooral op universiteiten en musea gepresenteerd worden. Componiste, dirigente programmamaakster en cultureel activiste Thompson wil met haar muziek niet alleen mensen raken, maar bovenal verhalen vertellen. Ze werkt aan een muzikaal oeuvre gedreven door de overtuiging dat muziek de kracht heeft om verder te reiken dan de concertzaal en verandering teweeg kan brengen op sociaal en cultureel vlak.

   Thompson is op 8 maart op Internationale Vrouwendag, te gast bij twee radioprogramma’s op BBC 4 Woman’s Hour (10:00 AM) en Front Row (19:30 PM).

   Lees een interview met Shirley Thompson in Arts Manager.

   Een uitgebreide biografie (in het Engels) en werkenlijst zijn terug te vinden op onze website.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Deuss Music tekent contract met Britse componiste Shirley J. Thompson
Je informatie: