Deuss Music Nieuwbrief nr. 6


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Deuss Music Nieuwbrief nr. 6

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #859 Reageer
   opusklassiek
   Sleutelbeheerder

   Deuss Music nieuws
   Jaargang 6 – nr. 6 – Mei 2016

   Nederlands Kamerkoor tourt met nieuw werk Zuidam
   2016 is het in memoriam jaar van dichter, schrijver en acteur William Shakespeare (1564-1616). Het Nederlands Kamerkoor ontwikkelde een speciaal Shakespeare programma met de titel “De Storm” in samenwerking met singer songwriter Spinvis en actrice/zangeres Hadewych Minis. Het kamerkoor gaf Robert Zuidam opdracht voor een nieuw werk met teksten van Spinvis, kamerkoor en soliste Minis, uitgevoerd onder leiding van Manoj Kamps.
   • 14 mei 2016 Chassé Theater, Breda
   • 17 mei 2016 Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
   • 19 mei TivoliVredenburg, Utrecht
   • 20 mei Concertzaal De Vereeniging, Nijmegen
   • 21 mei Oosterpoort, Groningen
   • 22 Muziekcentrum, Enschede
   • 24 mei Concertgebouw, Amsterdam
   • 25 mei Muziekcentrum, Eindhoven

   Nieuwe componist bij Deuss Music: Toek Numan
   Deuss Music geeft een deel van de (muziektheater)werken van Toek Numan uit.
   Numan componeert sinds 2006 met groot enthousiasme voorstellingen voor het jonge publiek en werkte samen met o.a. Holland Symfonia, Orkater, de Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Met regisseuse Margrith Vrenegoor, presentator Eric Robillard en beeldmaker Peter Claassen ontwikkelde hij een reeks educatieve concerten voor kinderen en symfonieorkest, in opdracht van het Concertgebouw, het Muziek Centrum van de Omroep en het Orkest van het Oosten.

   Nieuw Ensemble speelt Ghaf van Klaas de Vries
   Het omvangrijke muziekwerk Ghaf houdt het midden tussen concertstuk en audiovisuele installatie. Het publiek loopt rond en is omgeven door klanken uit de speakers en van de uitvoering door het ensemble. Deze avond staat in het teken van drie generaties Nederlandse componisten die voor het Nieuw Ensemble schreven, waaronder werken van Theo Loevendie, Joey Roukens en Wilbert Bulsink. (foto: Joël Bons)
   • 12 mei 2016 Muziekgebouw aan ’t IJ. Nieuw Ensemble o.l.v. Ed Spanjaard

   Robert Zuidam Uwe Leipe Mastdramnis
   Robert Zuidam schrijft een nieuw muziektheaterwerk voor mezzosopraan Gerrie de Vries en het Nieuw Amsterdams Peil in een regie van Jeroen de Man. Stelt u zich voor: het is schemerdonker en u ziet en hoort een oude verwarde vrouw rondscharrelen in een berg met gebruikte spullen. Een sterfbed wordt zichtbaar. Aanvankelijk aarzelend, maar dan met steeds meer overgave, brengt ze een gloedvol en aangrijpend afscheid aan het leven.
   • 19 mei 2016 wereldpremière Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam
   • 21 mei 2016 Grand Theatre, Groningen
   • 27 mei 2017 TivoliVredenbrug, Utrecht
   • 11 juni 2017 Wilminktheater, Enschede

   OPERADAGEN ROTTERDAM
   Nieuwe kameropera Peter-Jan Wagemans
   In opdracht van De Doelen 50 jaar componeert Wagemans een éénakter met in de hoofdrol tenor Alexander Oliver (op de foto). Geïnspireerd op het theaterwerk The Dresser uit 1980 van Ronald Harwood, zien we de zwanenzang van een operazanger. Wagemans laat drie operazangers met een droste-effect verschillende opera’s zingen en speelt op humorvolle en ernstige wijze met het gegeven vergankelijkheid en onze angst daarvoor. Met begeleiding van het DoelenEnsemble onder leiding van Hans Leenders, solisten Lisette Bolle (sopraan), Tom Sol (Bariton) en dramaturgie Marcel Sijm. Dit is een concertante uitvoering.
   • 20 mei 2016 Krijn Boon Studio, Rotterdamse Schouwburg, 22:00u werelpremière
   • 21 mei 2016 Krijn Boon Studio, Rotterdamse Schouwburg, 15:00u en 20:30u
   • 22 mei 2016 Jurriaanse Zaal, De Doelen, 15:00u

   OPERADAGEN ROTTERDAM
   Twee locatievoorstellingen Annelies Van Parys
   Operadagen Rotterdam organiseert twee operawandelingen door de stad Rotterdam, dit jaar op plekken waar de wederopbouw van de stad nog voelbaar is. Bij twee van de drie voorstellingen is muziek van Annelies Van Parys te horen, Field recording, een interactieve installatie en een wereldpremière Wesendonck Lieder in samenwerking met Het Geluid Maastricht.
   • 21 & 22 mei 2016 (uitverkocht)

   Symphony no. 1 De Raaff in première voor 50 jaar De Doelen
   Op woensdag 25 mei brengen het DoelenEnsemble en l’Orchestre de Picardie een gezamenlijk concert onder leiding van dirigent Arie van Beek. Ze spelen een gevarieerd programma met een wereldpremière van De Raaffs Symphony no. 1 “Tanglewood Tales”, Glass’ Concerto Fantasy voor 2 paukenisten en orkest en een pianoconcert van John Adams. Dit concert is onderdeel van het 50ste jubileumjaar van De Doelen en de internationale conferentie en netwerkbeurs Classical:NEXT.
   • 25 mei 2016 De Doelen, Grote Zaal

   Orion Ensemble brengt dubbelportret Ravel-Hamburg
   Jeff Hamburg componeerde Orion voor het gelijknamige pianotrio. De kracht van het Orion Ensemble is dat het op originele wijze verbanden legt tussen muziekgenres als klassiek, jazz en Joodse, Spaanse en Argentijnse muziek. Deze brede repertoirekeuze maakt dat ze veel muziekbewerkingen spelen.
   Vanaf medio mei speelt het Orion Ensemble een Frans- Amerikaans programma waarbij werken van Ravel en van Hamburg centraal staan. Alle concerten worden op meeslepende wijze door pianist Leonard Leutscher toegelicht.
   Luister magazine roemde hun spel: “schitterende melodieën, de vaak verrassende harmonieën, de subtiele tegenstemmen, alles is er en krijgt bovendien een geheel eigen kleur, een geheel eigen bezieling door het spel van het Orion Ensemble”.
   • 16 mei 2016: De Zeven Linden, Utrecht
   • 21 mei 2016: Kastanjelaan13, Velp
   • 22 mei 2016: Emmen Bibliotheek, Emmen
   • 28 mei 2016: Theater De Meenthe, Steenwijk
   • 29 mei 2016: Haagse Kunstkring, Den Haag

   Copyright © 2016 Deuss Music – Albersen Verhuur bv, All rights reserved.
   U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft ingeschreven op onze nieuwsbrief of omdat u ooit contact heeft gehad met Albersen Verhuur over de verhuur van bladmuziek.

   Our mailing address is:
   Deuss Music – Albersen Verhuur bv
   Fijnjekade 160, Laakhaven-Oost, Den Haag, Nederland
   Den Haag, ZH 2521 DS
   Netherlands

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Deuss Music Nieuwbrief nr. 6
Je informatie: