Derde Internationaal Lied Festival Zeist in mei 2018


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Derde Internationaal Lied Festival Zeist in mei 2018

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 6 jaren, 1 maand geleden door Internationaal Lied Festival Zeist.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #4248 Reageer
   Internationaal Lied Festival Zeist
   Gast

   PERSBERICHT 1 maart 2018

   Derde Internationaal Lied Festival Zeist in mei 2018
   ‘Schläft ein Lied in allen Dingen’

   Van dinsdag 22 tot en met zondag 27 mei vindt alweer de derde editie van het Internationaal Lied Festival Zeist plaats. Ook dit jaar kent het festival weer een vol programma met onder meer twaalf recitals, de mastercourse en een uitgebreid aanbod educatieve activiteiten. Zes dagen lang, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat staat de liedkunst in het middelpunt van de belangstelling. Het bruist in en om de kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente in Zeist.

   Internationale allure
   Op het programma staan musici van wereldformaat. Onder anderen Benjamin Appl, Gerold Huber, Graham Johnson, Thomas Oliemans, Christoph Prégardien en Anna Lucia Richter komen op uitnodiging van artistiek leider Robert Holl naar Zeist. Het festival staat in het teken van Schubert en diens opvolgers, Schumann en Wolf. De Romantische poëzie van Eichendorff is de rode draad. Uniek is de uitvoering van Der Rose Pilgerfahrt onder leiding van Robert Holl en een ensemble van jonge musici. Een buitenkans om dit zelden uitgevoerde werk te horen.

   Jong talent
   Voor aanstormend talent uit binnen- en buitenland is ruim plaats gedurende het festival. De mastercourse biedt zes duo’s vier dagen lang inspiratie en gelegenheid tot verdieping van hun artistieke zeggingskracht. De Rising Stars recitals bieden een podium aan jonge liedduo’s, toekomstige wereldsterren uit Nederland en Europa. Raoul Steffani en Barbara Kozelj verzorgen samen een sprankelend recital met feestelijke duetten.

   Workshops, lezingen en meer
   Er zijn diverse workshops voor jong en oud, van geoefend amateur tot absolute beginner, van 0 tot 80+. In Zeist zingt iedereen die het wil op het festivalpodium. Op zondagochtend is er een rondleiding door Slot Zeist met afsluitend lunchrecital en ook een film ontbreekt niet. Zo’n tien lezingen en inleidingen over de muziek, de poëzie en de cultuurgeschiedenis door diverse vooraanstaande sprekers maken het randprogramma compleet.

   Er is voor iedereen iets te doen en te beleven tijdens het Internationaal Lied Festival Zeist in mei.

   Meer informatie over het festival, de musici, recitals en kaartverkoop vindt u op http://www.ilfz.nl

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Derde Internationaal Lied Festival Zeist in mei 2018
Je informatie: