De Nationale Opera 'Opera Company of the Year'


Recent verschenen Forums Nieuwsforum De Nationale Opera 'Opera Company of the Year'

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 8 jaren geleden door DNO.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1026 Reageer
   DNO
   Gast

   De Nationale Opera ontvangt prestigieuze International Opera Award en mag zich een jaar lang het beste operagezelschap ter wereld noemen.

   Tijdens de feestelijke International Opera Award Ceremony in het Londense Savoy Theatre werd De Nationale Opera zondagavond 15 mei uitgeroepen tot ‘Opera Company of the year 2016’. Dit betekent dat het operahuis zich een jaar lang het beste operagezelschap ter wereld mag noemen.

   De Nationale Opera had sterke competitie en won van de andere genomineerde operagezelschappen Deutsche Oper Berlin, Opera Philadelphia, Polish National Opera, Theater an der Wien en Welsh National Opera.

   Directeur Pierre Audi over de Award:

   De Nationale Opera is uitgeroepen tot Opera Company of the Year 2016, iets waar we ontzettend trots op zijn, maar dat ook tot nederigheid stemt. Deze award onderstreept dat ons gezelschap, met de veelheid van samenwerkende artiesten en met grote inzet en enthousiasme, telkens weer zijn nieuwsgierige, muzikale en ruimdenkende publiek in Amsterdam weet te verwonderen.

   We willen de prijs graag opdragen aan de toekomst van onze kunstvorm, aan een dieper streven om tot excellentie te komen, aan de noodzaak om risico’s te nemen en vernieuwingen toe te passen, aan het plezier waarmee wij aan educatie doen en onze ervaringen delen met een nieuwe generatie van makers en toeschouwers uit alle geledingen van de bevolking.

   Namens mijn gezelschap, waarvan ik al achtentwintig jaar de eervolle leiding heb, wil ik graag iedereen bedanken die ons steunt en onze visie deelt. De toekenning van deze award stimuleert ons het voortouw te nemen en dient als extra inspiratie om uitdagende kunstwerken te blijven creëren die in deze moeilijke tijden als bewijs kunnen dienen dat opera ertoe doet!

   De International Opera Awards zijn ontstaan in 2012 en zijn de meest toonaangevende prijzen in de opera wereld. De awards worden de Oscars van de opera genoemd. De jury is een internationale vakjury en bestaat uit elf professionals uit de sector.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: De Nationale Opera 'Opera Company of the Year'
Je informatie: