DANIELE GATTI – OUVERTURE VOOR EEN DIRIGENT IN CLOSE UP


Recent verschenen Forums Nieuwsforum DANIELE GATTI – OUVERTURE VOOR EEN DIRIGENT IN CLOSE UP

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1388 Reageer
   AVROTROS
   Gast

   DANIELE GATTI – OUVERTURE VOOR EEN DIRIGENT IN CLOSE UP

   In september treedt de Italiaan Daniele Gatti aan als de nieuwe chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest. Aanleiding voor Close Up om op zondag 4 september een documentaire over hem uit te zenden. Regisseur Carmen Cobos (Imperfect Harmony, NELSONS N˚ 5) maakte een portret van de in Milaan geboren Gatti, een self-made man die op eigen kracht de top wist te bereiken. De documentaire laat zien hoe de dirigent het 100-koppige Concertgebouworkest met verve bespeelt en toont een eigenzinnige Gatti voor wie alleen de componist telt. Volgens hem geldt: hoe dichter je bij de partituur blijft, hoe meer je de componist recht doet.

   In DANIELE GATTI – Ouverture voor een Dirigent schetst Carmen Cobos een beeld van Gatti’s jeugd en zijn muzikale ontwikkeling. De kijker ziet Gatti aan het werk als eigenzinnige dirigent en kunstenaar tijdens de repetities voor de opening van het nieuwe seizoen van het Concertgebouw in Amsterdam. De scènes van de repetities worden afgewisseld met gesprekken waarin de Italiaan vertelt over zijn afkomst en over hoe zijn ouders zijn liefde voor de muziek stimuleerden. Zijn talent en ambitie brachten hem er vervolgens toe de Milanese buitenwijk waar hij opgroeide te verlaten om te beginnen aan de lange weg naar de top van de muziekwereld.

   De documentaire, een coproductie met AVROTROS, ging in maart in première in de filmtheaters en beleeft op zondag 4 september haar tv-première op NPO 2.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: DANIELE GATTI – OUVERTURE VOOR EEN DIRIGENT IN CLOSE UP
Je informatie: