Concertgebouworkest vindt vervangende dirigenten voor Daniele Gatti


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Concertgebouworkest vindt vervangende dirigenten voor Daniele Gatti

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 5 jaren, 9 maanden geleden door Koninklijk Concertgebouworkest.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #4823 Reageer
   Koninklijk Concertgebouworkest
   Gast

   KONINKLIJK CONCERTGEBOUWORKEST VINDT VERVANGENDE DIRIGENTEN VOOR START VAN HET SEIZOEN
   Het Koninklijk Concertgebouworkest heeft de dirigenten Bernard Haitink, Kerem Hasan, Manfred Honeck en Thomas Hengelbrock bereid gevonden de concerten in de eerste vier weken van seizoen 2018/2019 over te nemen van Daniele Gatti. Het orkest beëindigde de samenwerking met chef-dirigent Gatti op 2 augustus jl.

   23 augustus, 3, 4 en 5 september
   De concerten op 23 augustus (Serie Robeco SummerNights in Het Concertgebouw te Amsterdam), 3 september in Ljubljana (Cankarjev Dom), 4 september in Berlijn (Musikfest Berlin) en op 5 september in Luzern (Lucerne Festival) zullen ongewijzigd worden overgenomen door Manfred Honeck:

   23 augustus, 3 en 4 september
   Webern – Fünf Sätze
   Berg – Altenberg-Lieder, sopraan Anett Fritsch
   Bruckner – Symfonie nr. 3

   5 september
   Wagner – Die Meistersinger von Nürnberg: voorspel tot het 3e bedrijf
   Berg – Altenberg-Lieder, sopraan Anett Fritsch
   Bruckner – Symfonie nr. 3

   Manfred Honeck is Music Director van het Pittsburgh Symphony Orchestra sinds seizoen 2008/2009. Hij dirigeerde het Koninklijk Concertgebouworkest eerder in 2004 en 2016.

   29 augustus en 6 september
   De concerten op 29 augustus (Serie Robeco SummerNights in Het Concertgebouw te Amsterdam) en 6 september in Luzern (Lucerne Festival) worden overgenomen door eredirigent Bernard Haitink. Het programma is veranderd in:
   Mahler – Symfonie nr. 9.

   Bernard Haitink is eredirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest sinds 1999. Tussen 1961 en 1988 was hij chef-dirigent. Na zijn vertrek als chef bleef Bernard Haitink het Concertgebouworkest met grote regelmaat dirigeren. De laatste keer was in juni 2018 met Mahlers Symfonie nr. 9.

   1 september
   Kerem Hasan neemt het concert in het Kourion in Episkopi op Cyprus over. Het programma wordt als volgt:
   Wagner – Die Meistersinger von Nürnberg: Voorspel (Side by Side met Cypriotische jonge musici, in het kader van RCO meets Europe).
   Mahler – Symfonie nr. 9

   Kerem Hasan studeerde piano en directie aan onder andere het Royal Conservatoire of Scotland. Hij ontving beurzen en stipendia en won de Aspen Conductor Prize 2018. Kerem Hasan maakte zijn debuut bij het Concertgebouworkest toen hij Bernard Haitink verving op 10 juni jl. in Mahlers Symfonie nr. 9.

   14 september
   Thomas Hengelbrock dirigeert, evenals vorig jaar, de RCO Opening Night op 14 september. Het programma blijft ongewijzigd.
   Berlioz – Le carnaval roumain
   Liszt – Eerste pianoconcert (solist Evgeny Kissin)
   Mendelssohn – ‘Italiaanse’ symfonie
   en verder muziek uit geliefde opera’s van Rossini en Verdi

   Thomas Hengelbrock was van 2011 tot 2018 chef-dirigent van het NDR Sinfonieorchester in Hamburg. Sinds 2016 is hij bovendien chef associé van het Orchestre de Paris. Hij dirigeerde het Concertgebouworkest eerder in 2014 en in 2017.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Concertgebouworkest vindt vervangende dirigenten voor Daniele Gatti
Je informatie: