Concertgebouworkest vindt dirigenten voor concerten 2019


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Concertgebouworkest vindt dirigenten voor concerten 2019

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 5 jaren, 8 maanden geleden door Koninklijk Concertgebouworkest.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #4902 Reageer
   Koninklijk Concertgebouworkest
   Gast

   KONINKLIJK CONCERTGEBOUWORKEST VINDT DIRIGENTEN VOOR CONCERTEN IN JANUARI, FEBRUARI EN MAART
   Bernard Haitink, François-Xavier Roth, Daniel Harding, Jaap van Zweden

   Het Koninklijk Concertgebouworkest heeft vooraanstaande gastdirigenten gevonden voor de rest van het seizoen 2018/2019. Bernard Haitink, François-Xavier Roth, Daniel Harding en Jaap van Zweden zullen alle concerten in januari, februari en maart die oorspronkelijk gepland waren met Daniele Gatti ongewijzigd overnemen.

   Bernard Haitink
   Op 24, 25 en 27 januari 2019 is het eredirigent Bernard Haitink die het Concertgebouworkest leidt in de Veertigste symfonie van Mozart en de Vierde van Brahms. Eerder schoot Haitink het orkest eveneens te hulp, wat resulteerde in een bejubelde Negende symfonie van Mahler in Amsterdam op 29 augustus en in Luzern op 6 september jongstleden.

   François-Xavier Roth
   De Franse dirigent François-Xavier Roth dirigeert op 30 en 31 januari 2019 Richard Strauss’ Ein Heldenleben, voorafgegaan door Beethovens Vijfde pianoconcert met als solist Pierre-Laurent Aimard, dit seizoen artist in residence van het Concertgebouworkest. Op 1 februari leidt hij het Essentials-concert met Ein Heldenleben.

   Daniel Harding op tournee
   Daniel Harding is bereid gevonden de verschillende programma’s over te nemen gedurende de tournee naar de Verenigde Staten van 9 tot en met 15 februari. Met Harding treedt het orkest op in Naples (Florida) op 9 en 10 februari, Chicago (12 februari), Kennedy Center in Washington D.C. (13 februari) en Carnegie Hall, New York (14 en 15 februari). Artist in residence Pierre-Laurent Aimard soleert in Beethovens Vijfde pianoconcert.

   Jaap van Zweden leidt Mahler
   Op 6, 7 en 8 maart dirigeert Jaap van Zweden het Koninklijk Concertgebouworkest in Mahlers Zevende symfonie. Van Zweden, die dit seizoen begonnen is als Music Director van de New York Philharmonic, is regelmatig te gast bij het Concertgebouworkest. In mei 2018 leidde hij het orkest in Bruckners Achtste symfonie.

   Eerder werd al bekend dat Dima Slobodeniouk en Philippe Herreweghe de programma’s van het Koninklijk Concertgebouworkest in oktober en november 2018 ongewijzigd onder hun hoede nemen, zowel in Amsterdam als op tournee.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Concertgebouworkest vindt dirigenten voor concerten 2019
Je informatie: