Concertgebouworkest side by side met jonge musici in Madrid en Lissabon


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Concertgebouworkest side by side met jonge musici in Madrid en Lissabon

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #3967 Reageer
   opusklassiek
   Sleutelbeheerder

   PERSBERICHT

   KONINKLIJK CONCERTGEBOUWORKEST SIDE BY SIDE MET JONGE MUSICI IN MADRID EN LISSABON

   Tournee naar alle 28 EU-lidstaten krijgt vervolg in Luxemburg, Parijs, Madrid en Lissabon

   Het Koninklijk Concertgebouworkest treedt tussen 18 en 21 februari op in Luxemburg, Parijs, Madrid en Lissabon. Onder leiding van Semyon Bychkov speelt het orkest daar Sjostakovitsj’ Vijfde symfonie, voorafgegaan door het zelden uitgevoerde Concert voor twee piano’s en orkest van Bruch, met Katia en Marielle Labèque als solisten.

   De concerten vinden plaats in het kader van RCO meets Europe, de tournee naar alle 28 lidstaten van de Europese Unie in het tijdsbestek van tweeënhalf seizoen. In ieder land speelt het orkest eenmaal een openingswerk samen met een jeugdorkest uit het desbetreffende land (Side by Side). Op 20 en 21 februari delen orkestleden in zowel Madrid als Lissabon de lessenaars met ongeveer 40 jeugdige musici tijdens het Voorspel uit Wagners Die Meistersinger von Nürnberg.

   In het Auditorio Nacional de Música in Madrid wordt Wagners Voorspel Side by Side met het Jeugdorkest van Madrid uitgevoerd, het JORCAM (Joven Orquesta de la Comunidad de Madrid). In de Fundaçao Calouste te Lissabon worden lessenaars gedeeld met de jeugdige musici van de Gulbenkian Orkestacademie.

   Jean-Claude Juncker is beschermheer van RCO meets Europe; Unesco verleent patronage. Side by Side wordt mede mogelijk gemaakt dankzij genereuze bijdragen van particuliere donateurs.

  • #3972 Reageer
   opusklassiek
   Sleutelbeheerder

   Zie hier het interview met Jan Raes:

Weergave van 1 reactie thread
Reageer op: Concertgebouworkest side by side met jonge musici in Madrid en Lissabon
Je informatie: