Koninklijk Concertgebouworkest geeft concerten in Washington en New York


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Koninklijk Concertgebouworkest geeft concerten in Washington en New York

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Koninklijk Concertgebouworkest 2 jaren, 11 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #1651 Reactie

  Koninklijk Concertgebouworkest

  KONINKLIJK CONCERTGEBOUWORKEST GEEFT CONCERTEN IN WASHINGTON EN NEW YORK
  Tournees naar de Verenigde Staten in drie opeenvolgende seizoenen
  Het Koninklijk Concertgebouworkest brengt eind deze maand een kort maar krachtig bezoek aan de Verenigde Staten. Op 29 november speelt het orkest in het Kennedy Center van Washington, de volgende avond in Carnegie Hall, New York. De concerten worden geleid door Semyon Bychkov. Beide keren dirigeert hij de Vijfde symfonie van Gustav Mahler en Theatrum bestiarum van Detlev Glanert, huiscomponist van het orkest. Het orkest speelde op 4 en 5 november nog de wereldpremière van Glanerts Requiem voor Jheroniumus Bosch.

  De concerten luiden een intensivering in van de warme banden die het Concertgebouworkest met de VS onderhoudt. Volgend seizoen vliegen de musici voor een korte tournee over de oceaan, in de nabije toekomst staat weer een uitgebreide tournee aan de oost- en westkust op het programma.

  Voor muziekliefhebbers en fans van het Koninklijk Concertgebouworkest is er een internationaal podium: RCO Global Friends. De Amerikaanse Global Friends ondersteunen bijzondere projecten, maar beijveren zich ook om een jaarlijkse tournee naar hun land mogelijk te maken, van het gehele orkest of van een ensembles uit de gelederen.

Reageer op: Koninklijk Concertgebouworkest geeft concerten in Washington en New York
Mijn informatie: