Concertgebouworkest doet mee aan Klassiek Geeft


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Concertgebouworkest doet mee aan Klassiek Geeft

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 8 jaren, 1 maand geleden door Concertgebouworkest.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1127 Reageer
   Concertgebouworkest
   Gast

   Concertgebouworkest doet mee aan Klassiek Geeft van NPO Radio 4 Online veiling: een hele dag met het orkest, inclusief les van concertmeester Liviu Prunaru

   Het Koninklijk Concertgebouworkest doet mee aan Klassiek Geeft, de landelijke inzamelactie waarmee NPO Radio 4 een bijdrage wil leveren aan de muzikale ontwikkeling van basisschoolkinderen. Het publiek wordt opgeroepen tussen 25 mei en 10 juni gebruikte muziekinstrumenten of geld te doneren, maar het kan ook een bod uitbrengen op een online veiling. Het Concertgebouworkest stelt hiervoor het volgende beschikbaar: het bijwonen van een orkestrepetitie (2 pers.), gevolgd door een privéles van concertmeester Liviu Prunaru, met als afsluiting een concertbezoek (2 pers.). Bieden kan via de website http://www.radio4.nl/klassiekgeeft.
   De actie wordt georganiseerd ten bate van het Instrumentendepot Leerorkest, dat als een nationale ‘instrument-otheek’ muziekinstrumenten uitleent aan leerorkesten en vergelijkbare initiatieven voor kinderen. Tijdens eerdere afleveringen, in 2011 en 2014, werden in totaal meer dan 3000 instrumenten gedoneerd en bracht de actie ruim € 44.000,- op.
   Hare Majesteit Koningin Máxima gaf op woensdag 25 mei het startsein tijdens een speciale radio-uitzending vanuit basisschool de Kruisboelijn in ’s-Hertogenbosch.
   De actie wordt op 10 juni afgesloten met een feestelijke uitzending vanuit VondelCS in Amsterdam. Daar zal het Concertgebouworkest ruimschoots vertegenwoordigd zijn. Algemeen directeur Jan Raes is een van de gasten en vijf musici uit het orkest treden op in kamermuziekverband.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Concertgebouworkest doet mee aan Klassiek Geeft
Je informatie: