Concertgebouworkest begint internationaal jeugdorkest


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Concertgebouworkest begint internationaal jeugdorkest

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 4 jaren, 9 maanden geleden door Koninklijk Concertgebouworkest.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #4952 Reageer
   Koninklijk Concertgebouworkest
   Gast

   RCO Young biedt kansen voor getalenteerde Europese jongeren
   RCO Young is het nieuwe internationale jeugdorkest van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het bestaat uit jonge getalenteerde musici van 14 tot en met 17 jaar uit Europa die de diversiteit van de Europese samenleving weerspiegelen.
   Het jeugdorkest is bedoeld voor ‘verborgen talenten’: jonge musici die een steuntje in de rug verdienen en die te weinig zichtbaar zijn in de Europese orkesten.

   summer camp
   Het RCO Young summer camp biedt de jongeren een intensief programma met groeps- en orkestrepetities, kamermuziek, coaching-sessies en workshops door professionele workshopleiders en lessen van musici van het Concertgebouworkest. Het summer camp gaat verder dan alleen muziek. In samenwerking met het United World College Nederland krijgen de deelnemers ook workshops over persoonlijke ontwikkeling, democratie en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

   ambassadeurs
   De periode wordt afgesloten met concerten onder leiding van een gerenommeerde dirigent in Het Concertgebouw en in concertzaal Flagey te Brussel, waar RCO Young zal samenspelen met het kinderkoor Singing Molenbeek. Vanaf dat moment zijn de deelnemers ambassadeurs: de gedachte achter RCO Young – talentontwikkeling, diversiteit en de verbinding met de maatschappij – nemen zij mee terug naar hun eigen land.

   ontwikkeling van toptalent
   Het Concertgebouworkest acht de ontwikkeling van toptalent van essentieel belang. RCO Young ligt in het verlengde van RCO meets Europe, de ambitieuze tournee naar alle lidstaten van de EU die het Concertgebouworkest ondernam tussen 2016 en 2018. Hierbij speelde het orkest in ieder land een werk samen met een lokaal jeugdorkest (Side by Side) en knoopte het nauwe banden aan met jonge musici door heel Europa. Een uniek concept, dat verdieping en intensivering vindt in de vorm van RCO Young en zo blijft resoneren in de samenleving.

   voordragen en aanmelden
   Het eerste RCO Young summer camp vindt plaats van 7 tot en met 25 augustus 2019 in Akoesticum, het nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater in Ede. Deelname is gratis, reis- en verblijfskosten worden vergoed. Muziekdocenten, dirigenten van lokale jeugdorkesten, schoolbands of ensembles, of andere professionals kunnen talentvolle jongeren voordragen om auditie te doen. Aanmelden voor het eerste RCO Young summer camp kan tot 31 januari 2019.

   Alle benodigde informatie is te vinden op http://www.concertgebouworkest.nl/nl/rco-young.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Concertgebouworkest begint internationaal jeugdorkest
Je informatie: