Concert: James Oesi invites David Kweksilber, Diamanda Dramm en Andrea Vasi


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Concert: James Oesi invites David Kweksilber, Diamanda Dramm en Andrea Vasi

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1433 Reageer
   James Oesi
   Gast

   Contrabassist James Oesi nodigt drie van zijn muzikale vrienden uit voor een bijzonder, eenmalig concert in De Electriciteitsfabriek te Den Haag. Tijdens het concert op 29 september spelen de vier muzikanten met elkaar in wisselende bezettingen, basis is de contrabas van James Oesi. Van werken van de grote componisten tot nieuwe muziek! Tijdens dit concert zullen De Electriciteitsfabriek en James Oesi tevens plannen voor een nieuw jaarlijks evenement bekend maken. De monumentale turbinehal van De Electriciteitsfabriek is sinds 2013 kunstpodium, met een brede programmering van mode tot muziek. Een zeer bijzondere ervaring om in dit rauwe industriële gebouw live muziek mee te maken.

   James Oesi is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelde zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – al op het Amsterdamse Grachtenfestival, het Bachfestival in Dordrecht, Cityproms Leeuwarden en op festival Wonderfeel, waar NPO Radio 4 gelegenheidsrecensent Benjamin Herman het concert benoemde als één van de hoogtepunten van het festival. Oesi speelt meerdere keren op NPO Radio 4 en is als solist te gast bij Podium Witteman. Daarnaast is James Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler. Hij treedt op met Asko|Schönberg, Insomnio, Oerknal en Ives Ensemble.

   David Kweksilber is klarinettist en saxofonist, thuis in zowel gecomponeerde als geïmproviseerde muziek. Recensies roemen herhaaldelijk zijn grote virtuositeit. Als solist en ensemblespeler speelt Kweksilber in zulke verschillende gezelschappen als het Asko|Schönberg en de New Cool Collective Big Band. Ook richt hij in 2008 een eigen bigband op voor hedendaagse muziek met improvisatievormen. Hij speelt regelmatig samen met pianoimprovisator/componist Guus Janssen. Diverse Nederlandse componisten schrijven werken voor hem. Kweksilber ontvangt zowel voor zijn klassieke spel als voor zijn spel in geïmproviseerde muziek een aantal prijzen.

   Violiste Diamanda Dramm speelde op haar dertiende voor het eerst in het Concertgebouw, als opening van het Holland Festival werd ze gevraagd Raadsels van Louis Andriessen te spelen. Voor haar bachelor eindexamen aan de New England Conservatory in Boston ontving ze de John Cage Award voor haar bijdrage aan nieuwe muziek, voor haar masters aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag de Nicolai Prize voor het uitmuntende concert. Ook ontving ze een vioolbeurs van het Kersjes Fonds, een belangrijke cultuurprijs.

   Pianiste Andrea Vasi sleept al op jonge leeftijd heel veel belangrijke muziekprijzen in de wacht. Zo won ze verschillende prijzen tijdens de finale van het Prinses Christina Concours en ze stond in de finale van Dutch Classical Talent en het Steinway Concours in het Amsterdamse Concertgebouw. Ze trad op in Carnegie Hall, New York en speelde tours in India, Frankrijk, Zwitserland en Canada. Ook was ze speciale gast op het Gergiev Festival en Grachtenfestival en Artists in Residence bij het Nationaal Jeugd Orkest. Als soliste speelde zij pianoconcerten van Bach, Grieg, Ravel en Stravinsky en voerde zij kamermuziek uit met het ASKO | Schönberg ensemble.

   Kaarten voor James Oesi invites David Kweksilber, Diamanda Dramm en Andrea Vasi
   Tickets: €12,50; met CJP €10,- en tot 1 september verkrijgbaar voor een ‘Early Bird’ prijs van €7,50. Te koop via electriciteitsfabriek.nl.
   29 september 2016. Deuren open: 20.00; aanvang concert 20.30.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Concert: James Oesi invites David Kweksilber, Diamanda Dramm en Andrea Vasi
Je informatie: