Boek Toonaangevend verschijnt in Engelse editie Iconic


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Boek Toonaangevend verschijnt in Engelse editie Iconic

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1458 Reageer
   opusklassiek
   Sleutelbeheerder

   Boek Toonaangevend verschijnt in Engelse editie Iconic

   30 augustus 2016

   Het boek ‘Iconic – How to create a virtuous circle of success’ gaat over 14 iconische organisaties die, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, gedurende een halve eeuw, een eeuw of langer aan de top van hun sector blijven.

   Deze week verschijnt Iconic – How to create a virtuous circle of success. Het boek is gisteren gepresenteerd in Luzern, waar het orkest de afgelopen dagen twee concerten gaf. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Daniele Gatti door Xavier Bekaert, chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest. Jan Raes, algemeen directeur van het Concertgebouworkest, schreef het boek samen met management consultants Xavier Bekaert, Gillis Jonk en Phebo Wibbens. Het voorwoord werd geschreven door Tom de Swaan, voorzitter van de Zurich Insurance Group.

   Het boek gaat over 14 iconische organisaties die, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, gedurende een halve eeuw, een eeuw of langer aan de top van hun sector blijven. Het boek is de vertaling en licht herwerkte versie van Toonaangevend dat in 2013 bij Lannoo verscheen.

   Wat hebben het Concertgebouworkest, restaurant elBulli en de rugbyploeg All Blacks met elkaar gemeen, waardoor zij succesvol blijven, terwijl de roem van de meeste organisaties komt en gaat? De auteurs kwamen uit bij drie essentiële kenmerken: een compromisloze selectie van talent, samenspel dat het team boven zichzelf doet uitstijgen, en de drang om grenzen te blijven verleggen. Deze elementen creëren een positieve spiraal: door het steeds verder verleggen van grenzen oefent de organisatie meer en meer aantrekkingskracht uit op het beste talent. Het boek geeft een unieke inkijk in wat managers en bestuurders voor hun organisaties kunnen doen om een icoon te worden en te blijven.

   Iconic werd gepubliceerd bij LID Publishing (NY & London) en is o.a. te verkrijgen via amazon en andere leidende online shops. Van de Nederlandse versie Toonaangevend is deze zomer de derde druk verschenen. De Japanse vertaling is in voorbereiding.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Boek Toonaangevend verschijnt in Engelse editie Iconic
Je informatie: