ANN HALLENBERG EN IL POMO D'ORO-ENSEMBLE OP PRINSENGRACHTCONCERT 2016


Recent verschenen Forums Nieuwsforum ANN HALLENBERG EN IL POMO D'ORO-ENSEMBLE OP PRINSENGRACHTCONCERT 2016

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1212 Reageer
   AVROTROS
   Gast

   ANN HALLENBERG EN IL POMO D’ORO-ENSEMBLE OP PRINSENGRACHTCONCERT 2016

   De Zweedse mezzosopraan Ann Hallenberg en het internationale ensemble Il Pomo d’Oro staan op 20 augustus op het podium tijdens de 35ste editie van het Prinsengrachtconcert. Ook dit jaar belooft het een groot muzikaal feest te worden voor de duizenden toeschouwers op en langs de gracht en voor de kijkers die het concert via AVROTROS live op NPO 2 of NPO Radio 4 volgen. De presentatie op televisie is in handen van Hans van den Boom, op radio brengt Maartje Stokkers verslag uit.

   Voor Ann Hallenberg (1967) komt er een langgekoesterde wens uit: “Ik genoot ieder jaar van de televisieuitzendingen van het Prinsengrachtconcert. Ik hoopte altijd al dat ik ooit eens onderdeel zou mogen zijn van deze grootse, feestelijke gebeurtenis. Het is een eer dat ik dit jaar op het podium sta en het maakt het des te specialer dat ik samen met mijn dierbare collega’s en vrienden van Il Pomo d’Oro ensemble optreed.”

   Ann Hallenberg en Il Pomo d’Oro zullen op de pontons voor Hotel Pulitzer Amsterdam werken laten horen van onder andere Händel, Vivaldi, Gluck en Bach. Natuurlijk zal Aan de Amsterdamse grachten niet ontbreken.

   Presentator Hans van den Boom is trots op de line-up van dit jaar: “Deze artiesten behoren tot de absolute wereldklasse. Naast kwaliteit bieden zij ook de nodige afwisseling in hun klassieke repertoire. Ze kunnen ontroeren, enthousiasmeren en opzwepen. Deze veelal jonge musici barsten van de energie en zullen hun aanstekelijke joie de vivre zeker gaan overbrengen op het publiek op de kade, in de bootjes en thuis op de bank.”

   Voorafgaand aan het hoofdprogramma speelt de Nederlandse violist Mathieu van Bellen. Hij won in 2015 de Grachtenfestivalprijs. Een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt aan een jonge musicus aan het begin van een veelbelovende internationale carrière. Mathieu vormt samen met Omri Epstein (piano) & Ori Epstein (cello) het Busch Trio. Samen verzorgen zij het voorprogramma dat op NPO Radio 4 te horen is.

   Prinsengrachtconcert, zaterdag 20 augustus vanaf 21.20 uur live bij AVROTROS op NPO 2 en vanaf 20.00 uur live op NPO Radio 4

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: ANN HALLENBERG EN IL POMO D'ORO-ENSEMBLE OP PRINSENGRACHTCONCERT 2016
Je informatie: