Actie tot behoud van museumpand t.b.v.Geelvinck Pianola Museum van start gegaan


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Actie tot behoud van museumpand t.b.v.Geelvinck Pianola Museum van start gegaan

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #3776 Reageer
   Geelvinck Pianola Museum
   Gast

   Aan alle vrienden en sympathisanten van het Geelvinck Pianola Museum.

   De actie tot behoud van het museumpand in de Westerstraat is goed van start gegaan!
   Inmiddels hebben na een week al meer dan 4.750 mensen ervoor getekend.
   Wie dat al gedaan heeft: heel veel dank en: stuur het bericht zoveel mogelijk door en verwijs daarbij naar onze website http://www.pianola.nl
   Dan is het heel gemakkelijk de link te vinden en ook meer achtergrondinformatie.

   Wie dat nog niet heeft gedaan willen we graag oproepen dat alsnog te doen. De sceptici zullen immers zeggen: ach, nog niet eens 5.000 mensen vinden dit belangrijk…. Hopelijk wil iedereen zijn naam erbij laten vermelden (uw mailadres wordt echt niet zichtbaar!), anders staat er ‘anoniem’ en lijkt het er op dat uw stem niet meetelt.

   Aanstaande dinsdag 9 januari is er een vergadering van de Bestuurscommissie Stadsdeel Centrum, die kan besluiten dat het Pianola Museum wel degelijk een ‘beleidsdoel’ dient. Namens het museum zullen enkele mensen inspreken. Ook kunt u een raadsadres indienen. De vergadering is in de Boekmanzaal van het stadhuis) tegenover de ingang van de Stopera) en begint om 21.00 uur. Wie er bij wil zijn kan bijeenkomen bij de ingang aan de Zwanenburgwal om 20.45 uur. Meer informatie vindt u via onze website http://www.pianola.nl/Pianola_Museum/Homepage.html

   Vanmiddag waren we te gast bij het radioprogramma Kopspijkers. Hopelijk verschijnt er binnenkort ook een stuk over de dreigende sluiting in de Volkskrant en andere media.

   Wat is er nu precies aan de hand?
   Als men de informatie van de gemeente leest, krijgt men de indruk dat de stad op de rand van het faillissement verkeert en echt geen andere keus heeft dan een van zijn kroonjuwelen te verkopen.
   Maar is dat echt zo?, of heeft men gewoon geen idee van wat men eigenlijk in huis heeft? Pianola Museum? wat is dat een pianola?
   Het is alsof men een stel gretige handelaren de sleutel van de porseleinkast geeft. Dat vaasje daar achter lijkt ze wel een vette winst op te kunnen leveren en wordt eruit gegrist, zonder acht te slaan op wat daarbij in gruzelementen valt.
   De meeste winst van deze transactie zal ook nog eens in handen komen van de projektontwikkelaar aan wie het pand ‘gegund’ zal worden.
   Maar waarom wordt het niet aan het Pianola Museum gegund? Met een inzamelingsactie door het museum moet er toch wel een redelijk bedrag op tafel kunnen komen. Als men de waarde van wat hier in 25 jaar is opgebouwd is echter niet meetelt omdat die niet in geld uit te drukken is, zal dat bedrag altijd te laag worden geacht.
   Uw stem kan ertoe bijdragen, dat de gemeente ook zal gaan meewegen wat hier verloren zal gaan. Hopelijk komt men tot bezinning voor het te laat is. Wij zullen vanzelfsprekend niet gauw opgeven en weten ons gelukkig daarbij gesteund door heel veel mensen!

  • #3811 Reageer
   Herman Rooijakkers
   Gast

   Het laatste nieuws omtrent de ontwikkelingen van het Pianola Museum vind je hieronder:

   Aan alle vrienden en sympathisanten van het Geelvinck Pianola Museum.

   De actie tot behoud van het museumpand in de Westerstraat loopt inmiddels op rolletjes! Inmiddels hebben na een week al meer dan 7.800 mensen ervoor getekend. Wie dat al gedaan heeft: heel veel dank en: stuur het bericht zoveel mogelijk door en verwijs daarbij naar onze website http://www.pianola.nl. Dan is het heel gemakkelijk de link te vinden en ook meer achtergrondinformatie. Voor nog meer informatie: http://www.geelvinck.nl

   Wie nog niet getekend heeft willen we graag oproepen dat alsnog te doen. De sceptici zullen immers zeggen: ach, nog niet eens 8.000 mensen vinden dit belangrijk…. Hopelijk wil iedereen zijn naam erbij laten vermelden (uw mailadres wordt echt niet zichtbaar!), anders staat er ‘anoniem’ en lijkt het er op dat uw stem niet meetelt. U kunt er ook nog uw functie bijzetten of waarom u het belangrijk vindt. Als u al uw stem heeft gegeven kunt u door dit nogmaals te doen met hetzelfde mailadres deze informatie alsnog toevoegen of aanvullen.

   Er verschenen al artikelen in het Parool, de Volkskrant, de Telegraaf en andere kranten. De Amsterdamse TV zender AT5 besteedde er aandacht aan, evenals het radio(2)programma Kopspijkers, radio 4, de Concertzender en de lokale zender AmsterdamFM.

   Dinsdag 9 januari was er een vergadering van de Bestuurscommissie Stadsdeel Centrum. Deze commissie heeft unaniem besloten een aanbeveling te sturen aan B&W en de gemeenteraad om het Pianola Museum als ‘beleidsdoel’ te kwalificeren. Hier kunt u een video verslag zien van deze bijeenkomst. Een en ander is ook te vinden op onze facebook-pagina.

   Donderdag 11 januari hebben tijdens de vergadering van de Raadscommissie Jeugd en Cultuur weer vier sprekers een lans gebroken voor het museum. O.a. Aron Eilander van de Stichting Museumnacht. Dit is de tekst van zijn betoog. Het Multatuli Huis en het Theo Thijssen Museum waarmee wij o.a. zomers wandelingen organiseren schreven een raadsadres.

   In overleg met onze notaris wordt begin volgende week een speciaal fonds ingesteld, dat bedoeld is om met leningen en donaties een groot bedrag bijeen te brengen om de aankoop van het pand door het museum mogelijk te maken. Aanstaande donderdag zullen wij dit ook ter sprake brengen in de zitting van de raadscommissie Financiën, waar wij de gemeente nogmaals zullen verzoeken in overleg te treden met ons over de mogelijke overdracht van het pand aan het museum en voldoende tijd om de financiering daarvan mogelijk te maken.

   Namens het museum zullen ook daar enkele mensen inspreken. Ook u kunt een raadsadres indienen. De vergadering is op donderdag 18 januari in de Raadszaal van het stadhuis en begint om 13.30 uur. Iedereen die ons wil bijstaan is zeer welkom op de publieke tribune. Meer informatie vindt u via onze website.

   Uw steunbetuiging kan ertoe bijdragen, dat de gemeente ook zal gaan meewegen wat hier verloren zal gaan. Hopelijk komt men tot bezinning voor het te laat is. Wij zullen vanzelfsprekend niet gauw opgeven en weten ons gelukkig daarbij gesteund door heel veel mensen en instellingen!

Weergave van 1 reactie thread
Reageer op: Actie tot behoud van museumpand t.b.v.Geelvinck Pianola Museum van start gegaan
Je informatie: