ACADEMIE KONINKLIJK CONCERTGEBOUWORKEST GROEIT DOOR


Recent verschenen Forums Nieuwsforum ACADEMIE KONINKLIJK CONCERTGEBOUWORKEST GROEIT DOOR

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 6 jaren, 1 maand geleden door Koninklijk Concertgebouworkest.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #4501 Reageer
   Koninklijk Concertgebouworkest
   Gast

   ACADEMIE KONINKLIJK CONCERTGEBOUWORKEST GROEIT DOOR

   PERSBERICHT

   De RCO Academie, de academie van het Koninklijk Concertgebouworkest, leidt al vijftien jaar met veel succes jonge talentvolle musici op tot orkestmusicus. In het seizoen 2018/2019 biedt de orkestacademie plaats aan acht jonge musici, één meer dan in het huidige seizoen. Dankzij Ammodo, een aantal particuliere donateurs en de buitenlandse steunstichtingen van het orkest kan de academie de komende jaren verder doorgroeien naar tien academieplaatsen.

   Daarnaast zal de aanstaande verhuizing naar het RCO House in het najaar van 2018 extra mogelijkheden creëren voor de orkestacademie door de aanwezigheid van onder meer een ensemblezaal en tien repetitiestudio’s. Door deze extra faciliteiten in combinatie met de groei van het aantal academieplaatsen kan het Concertgebouworkest zich in de nabije toekomst meer dan ooit inzetten op het gebied van talentontwikkeling, een van zijn belangrijkste educatieve pijlers.

   Het succes van de RCO Academie is ook af te meten aan het grote aantal aanmeldingen – voor het seizoen 2018/2019 waren dat er ruim 500 uit heel Europa. Daarvan zijn voor het seizoen 2018/2019 de volgende acht jonge musici geselecteerd: de violisten Coraline Groen (Nederland, 1996), Remus Rimbu (Roemenië, 1994) en Isobel Warmelink (Nederland, 1996), altvioliste Anna Maria Wünsch (Duitsland, 1995), celliste Victoria Constien (Duitsland, 1994), contrabassist Ricardo Xambre Neto (Portugal, 1994), klarinettiste Annemiek de Bruin (Nederland, 1993) en harpiste Lauriane Chenais (Frankrijk, 1992).

   Gedurende een heel orkestseizoen (september-juni) nemen de academisten deel aan orkestproducties en worden zij begeleid door leden van het orkest. Daarnaast volgen zij lessen, workshops en trainingen en spelen ze kamermuziekconcerten op diverse locaties.

   De orkestacademie heeft sinds zijn oprichting in 2003 tientallen succesvolle orkestmusici opgeleid. De meesten spelen in beroepsorkesten; maar liefst zeven van hen zijn inmiddels volwaardig lid van het Koninklijk Concertgebouworkest, in september begint de achtste.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: ACADEMIE KONINKLIJK CONCERTGEBOUWORKEST GROEIT DOOR
Je informatie: