51ste Internationale Vocalistenconcours in 's-Hertogenbosch


Recent verschenen Forums Nieuwsforum 51ste Internationale Vocalistenconcours in 's-Hertogenbosch

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #862 Reageer
   opusklassiek
   Sleutelbeheerder

   P E R S B E R I C H T 29 april 2016
   Dame Kiri Te Kanawa terug in de jury 51ste INTERNATIONAAL VOCALISTEN CONCOURS 8–17 september 2016, Theater aan de Parade, ‘s-Hertogenbosch

   Dame Kiri Te Kanawa keert in september terug naar ‘s-Hertogenbosch, waar ze opnieuw deel zal uitmaken van de internationale jury van het Internationaal Vocalisten Concours (IVC). De 51ste editie van het concours zal dit jaar plaatsvinden van 8 t/m 17 september, traditiegetrouw in Theater aan de Parade. Al jaren biedt het IVC een podium aan talentvolle klassieke zangers om zich te presenteren aan een internationale jury, casting directors, concertdirecties en impresario’s, media, en concert- en theaterpubliek. Daarnaast is er € 45.000 aan prijzengeld te verdelen, en zijn er diverse engagementen te winnen Vjdens dit wereldwijd vermaarde evenement in Den Bosch. De internationale jury bestaat – naast Dame Kiri Te Kanawa – uit grote namen als Elly Ameling, Jennifer Larmore en Sergei Leiferkus. Het concours kent twee categorieën: Opera|Oratorium en Lied Duo. Beide categorieën hebben hun eigen jury. Een aantal juryleden geeft ook een openbare masterclass. Alle ronden van het concours en masterclasses zijn toegankelijk voor publiek.
   Categorieën en jury De jury’s van de twee categorieën Opera|Oratorium en Lied Duo zijn samengesteld uit een combinatie van wereldberoemde zangers en vertegenwoordigers uit de opera- en concertwereld. De jury van de categorie Opera|Oratorium bestaat uit de zangers Dame Kiri Te Kanawa, Jennifer Larmore, Zizheng Yu en Sergei Leiferkus, Peter de Caluwe (intendant Brusselse Muntschouwburg), Joel Ethan Fried (adjunct-directeur artistieke zaken Koninklijk Concertgebouworkest), opera-adviseur Pieter Alferink, Jesús Iglesias Noriega (hoofd artistieke zaken van De Nationale Opera) en Evamaria Wieser (artistieke zaken Osterfestspiele Salzburg en Casting Lyric Opera Chicago). De jury staat onder voorzitterschap van Dominique Meyer, directeur van de Wiener Staatsoper. De jury Lied Duo bestaat uit de zangers Elly Ameling, Christianne Stotijn en Robert Holl, de pianisten Hans Eijsackers en David Selig, en Aart-Jan van de Pol (artistiek coördinator Koninklijk Concertgebouw). Tijdens het concours worden er door de juryleden openbare masterclasses gegeven.

   Voorronden 27 en 28 mei
   Voorafgaand aan het 51ste IVC vinden er op 27 en 28 mei Voorronden voor ruim 100 jonge zangers uit de hele wereld plaats in Theater aan de Parade. De jury voor de Voorronden bestaat uit de zangers Roberta Alexander, tenor Albert Bonnema en bariton Frans Fiselier, de pianisten Hans Eijsackers en Brian Masuda, en mezzosopraan/IVC-directeur Annet Andriesen (voorzitter). De Voorronden zijn eveneens toegankelijk voor publiek.

   Agenda ·Voorronden – 27 & 28 mei, 10.00, 14.00 en 19.00 uur, Theater a/d Parade ·De Stem van Bosch – 2 juli, 10.30-18.00 uur, workshops en presentatieconcert voor amateurzangers, Theater a/d Parade ·51ste Internationaal Vocalisten Concours – 8 t/m 17 september, Theater a/d Parade Kaartverkoop Theater aan de Parade, Parade 23,
   5211 KL ‘s-Hertogenbosch, Ticket 0900 33 72 72 3

   http://www.ivc.nu/?gclid=COGcjoCm3swCFUko0wodr74Clw

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: 51ste Internationale Vocalistenconcours in 's-Hertogenbosch
Je informatie: