11/9: Duo Macondo: Spaanse muziek met altviool en gitaar in Korenmolen in Dongen


Recent verschenen Forums Nieuwsforum 11/9: Duo Macondo: Spaanse muziek met altviool en gitaar in Korenmolen in Dongen

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1472 Reageer
   Stichting Donckhuys
   Gast

   Een duo altviool-gitaar komt niet vaak voor, maar het gaat prachtig samen! De lage klank van de altviool past precies in het klankgebied van de gitaar waardoor beide instrumenten volledig tot hun recht komen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Paganini al schreef voor deze bezetting.

   Altviolist Mikhail Zemtsov en gitarist Enno Voorhorst troffen elkaar zes jaar geleden en gaven sindsdien vele concerten in binnen- en buitenland. Het programma van Duo Macondo wordt gedomineerd door Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek maar bevat ook hedendaags werk. De naam Macondo refereert aan het boek ‘honderd jaar eenzaamheid’ van nobelprijswinnaar García Márquez waarin hij schrijft over over de imaginaire stad Macondo. Geboren in Colombia weet Márquez het karakter van Latijns-Amerika als geen ander in z’n verhalen te verweven.

   In 2009 verscheen bij Ottavo de eerste CD van duo Macondo met werk van o.a. Albéniz, Granados, Piazzolla, Pipò en Zemtsov. Opvallend is de voorliefde voor Latijns Amerikaanse muziek, wat niet verwonderlijk is omdat Mikhail Zemtsov lange tijd in Mexico werkte en zelfs het Mexicaans staatsburgerschap heeft ontvangen. Enno Voorhorst op zijn beurt wordt gezien als één van de beste Barrios (Paraguay) interpreten en nam twee complete CD’s op met werk van deze componist.

   De pers schreef o.a.:
   Het concert werd afgesloten met een aantal tango’s van Piazzolla, met overgave gespeeld en dus weer eens Piazzolla zoals het kan klinken. Hier ging Duo Macondo bij vlagen helemaal los, speels, mooi ritmisch, lekker vrij en met lol gespeeld, maar tegelijkertijd met hetzelfde gevoel voor contrast en passie wat kenmerkend is voor hun aanpak. (Wouter Ruifrok)
   Fantasievoll und Intelligent, man konnte nicht genug bekommen von diesem Duo. (Kölner Stadt-Anzeiger)

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: 11/9: Duo Macondo: Spaanse muziek met altviool en gitaar in Korenmolen in Dongen
Je informatie: