Reageer op: DNO, Keegel, de NVJ en 'persvrijheid'


Recent verschenen Forums Nieuwsforum DNO, Keegel, de NVJ en 'persvrijheid' Reageer op: DNO, Keegel, de NVJ en 'persvrijheid'

#4756
dick reneman
Gast

De heer Mostart: “Het staat DNO volkomen vrij al dan niet persvrijkaarten te verstrekken aan wie dan ook; dat is juridisch niet af te dwingen.” Alweer zo’n amateurjurist waar Keegel het al over had. Dit is namelijk juridisch wél af te dwingen als de toegang al jaren lang verleend werd en plotseling ontzegd wegens een kritisch stuk over het nieuwe seizoen. Mostar: “Het staat DNO niet vrij om de vrijheid van meningsuiting van de heer Keegel te beperken, wat hier ook niet aan de orde is.”

Is hier, volgens de NVJ, wél aan de orde aangezien de vrijheid van nieuwsgaring in de “mixed zone” van de premièreavonden in het geding is.

Erik Voermans geeft op heel goede manier aan waar het om gaat, als hij Bas van Putten aanhaalt: “De essentie is waar Bas van Putten tot nog toe als enige op heeft gewezen: om de WILLEKEUR op basis waarvan DNO heeft bepaald dat Pietje bij operavoorstellingen wel volledig wordt gefaciliteerd en Oliviertje eerst jarenlang wel, maar nu niet meer. En niet omdat hij iets te vaak ‘bil!’ heeft geroepen na het zien van een enscenering die hem niet beviel, maar omdat hij de euvele moed had in de krant te melden dat Pierre Audi de liefhebber van ‘traditionele opera’ weer onvoldoende gaat bedienen in het komende seizoen.”

Daar gaat het namelijk helemáál om.