Reageer op: IJzeren repertoire, wel of niet recenseren


Recent verschenen Forums Lezersforum IJzeren repertoire, wel of niet recenseren Reageer op: IJzeren repertoire, wel of niet recenseren

#1442
opusklassiek
Sleutelbeheerder

Beste heer Hagoort,
Uw vraag bereikte ons al eerder. Eerst ter verduidelijking: de recensenten van OpusKlassiek zijn vrij om te kiezen. Zij bepalen in principe zelf wat zij willen recenseren. Keuzes worden merendeels bepaald aan de hand van de door de labels / distributeurs toegezonden releaselijsten, maar ook op grond van de actualiteit of wat de artiest(en) zelf aanbied(t)en.

Er is inderdaad minder belangstelling voor dat zogenaamde ‘ijzeren’ repertoire. Voor de artiest in kwestie is het misschien spannend of aantrekkelijk om het Vioolconcert van Beethoven op te nemen, maar dat hoeft voor de (muziek)consument nog niet te gelden; en voor de recensent zeker niet.
Aangezien onze capaciteit beperkt is ligt het daarom meer voor de hand om juist aandacht te besteden aan minder voor de hand liggend of zelfs onbekend repertoire. In plaats van ons maar weer eens te buigen over de zoveelste uitvoering van Beethovens negen symfonieën of vijf pianoconcerten. Waarbij ik overigens wel een voorbehoud voor opera en operette, want daarvoor kunnen andere uitgangspunten gelden.
Groet,
Aart van der Wal