CD-recensie

 

© Aart van der Wal, december 2020

Alexandre Tharaud - le poète du piano

Klik hier voor de inhoudsopgave

Erato 0190295180874 (3 cd's)

   

Het Franse label Erato biedt met deze box een representatief overzicht van de indrukwekkende muzikale verrichtingen van een van haar belangrijkste ‘huisartiesten': de Franse pianist Alexandre Tharaud. We hebben over zijn – inderdaad dichterlijke! - spel op onze site al vaak genoeg de loftrompet gestoken en deze met zorg gemaakte anthologie bevestigt dat alleen maar. Kortom, er valt wat dit betreft niets aan toe te voegen.

Wie enige moeite heeft met dergelijke fragmentarisch samengestelde programma's en niet of nauwelijks iets van Tharauds artistieke verrichtingen weet zal desondanks snel tot de slotsom komen dat het naar beduidend meer smaakt. Waardoor alleen al deze set zijn waarde heeft bewezen.

Het is een ellenlange lijst van (delen uit) werken en werkjes geworden en daarom heb ik volstaan met het door het label uitgegeven volledige persbericht. Daarin ontbreken helaas wel de orkesten en andere musici waarmee Tharaud in de loop der tijd heeft samengewerkt, maar neemt u van mij maar alvast aan dat zij evenals Tharaud tot het muzikale crème de la crème behoren. Laat u zich dus maar verrassen!


index

Home  -  Actueel  -  Audio  -  Muziek  -  Video  -  Boeken  -  Links