Audiotechniek

 Tips over satellietontvangst

 

© Hans van Kleef, december 2004

 

Hier enige tips voor mensen die een satellietinstallatie willen aanschaffen maar geen of weinig kennis hebben van het geheel.

Op www.satellietgids.nl kan men een jaarlijks verschijnend boekje bestellen of de verkoopadressen inzien. De kosten € 7.= haal je er makkelijk uit daar je een prima overzicht krijgt van wat je wel of niet moet kopen t.a.v. je wensen. Ook staat er veel uitleg in over plaatsing, aansluiten en nog veel meer. Ook heel handig is de" Hopper Guide", een 2 maandelijkse uitgave met o.a. alle te ontvangen satellieten, freqenties, coderingen en een (taal)overzicht van de tv- en radiozenders aan de hand waarvan je makkelijk kunt zien welke satelliet(en) wenselijk zijn. Verkrijgbaar bij de vakhandel en diverse tijdschriftwinkels.

Een waarschuwing: er zijn sinds begin 2004 ontvangers te koop vanaf € 69.= (!!) die het mogelijk maken om zonder smartcard en/of CAM (dit is een soortafhankelijke coderingsmodule die uitneembaar is)
tientallen gecodeerde zenders inclusief Nederland1,2,3 en de Nederlandse commerciële omroepen te ontvangen. Dit is leuk als het je hobby is maar als ze ‘op zwart gaan’ moet je wel over kennis bechikken om nieuwe filmware via een p.c programma en een loader in je ontvanger in te lezen.


index

Home  -  Actueel  -  Audio  -  Muziek  -  Video  -  Boeken  -  Links