Actueel

Domestica stopt

 

© Aart van der Wal, juni 2024

 

Geen goed nieuws in het persbericht van Domestica Rotterdam, dat na lang wikken en wegen een knoop heeft doorgehakt: het ensemble gaat stoppen. Financiële onzekerheid, het verliezen van een vaste speelplek, weinig gelegenheid om concerten te herhalen, nieuwe ambities en levensfases: er zijn meerdere redenen waarom we besloten hebben om het ensemble niet voort te zetten. Een droevig bericht, maar wij vinden het belangrijk om samen positief terug te kijken op een hele mooie periode en deze tijd op een goede manier af te ronden.

Thuis in het ongebruikelijke
Domestica werd in 1997 opgericht op initiatief van Wim Steinmann en een aantal andere musici uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Nu, 27 jaar later, kijken zij én wij terug op een prachtige periode waarin het ensemble een belangrijke bijdrage leverde aan het Rotterdamse en Nederlandse muziekleven, met concerten met muziek uit het interbellum, theaterstukken, opera's, salons, educatieve programma's en de vele concerten in de Laurenskerk Rotterdam. De rode draad was dat niets te gek leek: klassieke muziek die in een andere context werd geplaatst en samen werd gewerkt op verschillende locaties en met even verschillende kunstvormen. Daarbij was er altijd veel aandacht voor jong talent.

Slotconcert 19 oktober
Het concert op woensdag 12 juni is het laatste ‘reguliere' concert. Op zaterdag 19 oktober om 20.00 uur volgt er in de Rotterdamse Laurenskerk ten slotte nog een mooie afsluiting, dan samen met een aantal van de partners van de laatste jaren. Verdere details op de website van Domestica of via de nieuwbrief.

Wie nog vragen heeft of wil reageren kan dat na afloop van het slotconcert of anders door een berichtje te sturen.


index

Home  -  Actueel  -  Audio  -  Muziek  -  Video  -  Boeken  -  Links