Actueel (archief)

Festival Classique in Den Haag

 

© Persbericht, 18 april 2007

 

De complete programmering voor Festival Classique is definitief. Ook de gratis buitenprogrammering is nu helemaal ingevuld. Zo staan er twee podia op het Plein en wordt er op de zwaar beveiligde Hofvijver een speciaal voor het festival ontworpen podium op pontons gebouwd. Tussen de tijdstippen van de concerten die geprogrammeerd zijn voor mensen met een dagkaart worden de hoogtepunten op de pleinen geprogrammeerd. Zo kunnen de echte liefhebbers op één dag minimaal vijf concerten bijwonen.

Het Plein is de centrale plek van Festival Classique. Hier staat een hoofdpodium en een pianopodium. De AVRO zal vanaf deze locatie vanuit een studio verschillende uitzendingen verzorgen. Zo kan men een kijkje achter de schermen nemen bij het maken van een radio-uitzending. De Middag van de Burgemeester, een concert op verzoek van burgemeester Deetman waarbij kinderen worden betrokken, zal ook op het Plein plaatsvinden. Zondag 17 juni staat geheel in het teken van vaderdag. Een van de concerten is van Slagwerkgroep Den Haag, die alle vaders betrekt bij een speciaal concert.

Op de Hofvijver komt een podium geschikt voor televisieregistratie. Hierop is onder andere zaterdagmiddag vanaf 12.30 uur het Hofstads Jeugdorkest te horen. Tijdens dit concert zal ook een nieuwe Koninklijke Compositie ten gehore worden gebracht. De Koninklijke Compositie is een wedstrijd die Festival Classique heeft uitgeschreven ter gelegenheid van de geboorte van prinses Ariane Wilhelmina Máxima Ines. Op zaterdagavond is op het Hofvijverpodium een concert van het Residentie Orkest o.l.v. Neeme Järvi. Cellist Pieter Wispelwey is één van de solisten en de AVRO zal dit concert live uitzenden op televisie.

Festival Classique

Festival Classique, dat van 15 tot en met 17 juni 2007 plaatsvindt in de binnenstad van Den Haag, is een festival waar genieten van klassieke muziek centraal staat. Op 20 podia brengen 650 musici ruim 150 concerten ten gehore. Een greep uit het aanbod van Festival Classique is, naast het slotconcert van Jessye Norman op zondagavond, het Brodsky Quartet, Maxim Vengerov, Charlotte Margiono, Freiburger Barockorchester, Ronald Brautigam en de Kings’s Singers. Ook zal een speciaal concert gegeven worden met muziek uit de archieven van het Koninklijk Huis. Dagkaarten voor het festival, welke recht geven op het bezoeken van drie besloten concerten, zijn te verkrijgen via www.festivalclassique.nl of via het Haags Uitbureau tel 0900 – 828200 (40 cpm).

Festival Classique is een initiatief van IdtV en de AVRO en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag en hoofdsponsor Alex Beleggersbank.


index

Home  -  Actueel  -  Audio  -  Muziek  -  Video  -  Boeken  -  Links